Διπλό φονικό στ’ Ανώγεια: Η ώρα της απολογίας του κατηγορουμένου

Ημερομηνία:

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα η πολύκροτη δίκη της υπόθεσης του διπλού φονικού στα Ανώγεια που σημειώθηκε τον Μάιο του 2020 οπότε και βρήκαν τραγικό θάνατο ο 63χρονος μαντιναδολόγος, Λευτέρης Καλομοίρης και ο 32χρονος κτηνοτρόφος Γιώργος Ξυλούρης.

Σήμερα το δικαστήριο αναμένεται να συνεχίσει την εκδίκαση της υπόθεσης με την απολογία του κατηγορουμένου.

Η δίκη ξεκίνησε στις 10 Νοεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων με τον 31χρονο κατηγορούμενο να αναφέρει ενώπιον του δικαστηρίου ότι όταν είδε τον πατέρα του νεκρό θόλωσε και δεν είχε λογική σκέψη.

Μάλιστα τόνισε πως προτιμούσε ένας από τους δύο νεκρούς να ήταν ο ίδιος ενώ ζήτησε από το δικαστήριο να τον κρίνει δίκαια «διότι διέπραξα έγκλημα».

Το χρονικό της τραγωδίας

Το διπλό φονικό σημειώθηκε στο Περαχώρι, την επομένη της Πρωτομαγιάς. Με αφορμή παλιές κτηματικές διαφορές στήθηκε άγριος καυγάς ανάμεσα στον 30χρονο γιο του Λ. Καλομοίρη και τον Γιώργη Ξυλούρη, με τον πρώτο να γρονθοκοπά άγρια τον δεύτερο.

Τους ξεχωρίζουν τρίτα πρόσωπα. Ο Ξυλούρης εκνευρισμένος αποχωρεί βιαστικά προς την οικία του και επιστρέφει λίγο αργότερα στο σημείο της τραγωδίας. Ανωγειανοί προσπαθούν να τον απομακρύνουν μάταια όμως μεταξύ αυτών και ο άτυχος μαντιναδολόγος.

Στην απολογία του ο 31χρονος είχε αναφέρει: «Ήμουν στο μπάνιο όταν άκουσα τις φωνές της μητέρας μου και έναν πυροβολισμό.

Πήρα το όπλο μου και βγήκα στο δρόμο όπου είδα νεκρό τον πατέρα μου και τον Γιώργο Ξυλούρη να στέκεται μπροστά του».

Υπενθυμίζεται πως μετά το διπλό φονικό η πλευρά του Καλομοίρη υποστήριζε πως ο τόπος του εγκλήματος είχε «πειραχθεί» ενώ το όπλο που παρέδωσε η οικογένεια Ξυλούρη δεν ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη φονική συμπλοκή.

Αντίθετα, η οικογένεια Ξυλούρη υποστήριζε πως ο 30χρονος Γιώργος δεν πυροβόλησε και ότι ο 29χρονος, γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, Μανώλης πυροβολώντας τον Ξυλούρη σκότωσε και τον πατέρα του.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Θετικά μηνύματα για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο...

Ισχυρές παραμένουν οι προσδοκίες για την πορεία του τουρισμού...

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Κρήτης...

Οι περιοχές και οι ώρες που θα σημειωθεί διακοπή...

Κρήτη: Θετικά μηνύματα για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο...

Ισχυρές παραμένουν οι προσδοκίες για την πορεία του τουρισμού...

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Κρήτης...

Οι περιοχές και οι ώρες που θα σημειωθεί διακοπή...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σχολικές εκδρομές: Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο – Νέοι κανόνες ασφάλειας και χρήσης κινητών

Νέο πλαίσιο για τις εκπαιδευτικές μετακινήσεις σε Δημοτικά, Γυμνάσια...

Και τα φύκια αξίζουν δεύτερη ευκαιρία!

Ενα ερευνητικό πρόγραμμα του ΕΛΚΕΘΕ δίνει νέα ζωή στα...

Ποιοι «τα έχουν 400» μέχρι τα γεράματα και γλιτώνουν την άνοια – 3 προφίλ που επηρεάζουν τη μνήμη

Έρευνα σε περισσότερους από 1.000 μεσήλικες και ηλικιωμένους για...

Υπερθέρμανση: Η «σκοτεινή» πλευρά του καύσωνα – Όταν ούτε η νύχτα αφήνει το σώμα να ανακάμψει

Οι έρευνες για την υπερθέρμανση του πλανήτη λόγω κλιματικής...