Δις ισόβια στον 57χρονο για το διπλό φονικό στο Σφηνάρι

Δις ισόβια στον 57χρονο για το διπλό φονικό στο Σφηνάρι

Σε δις ισόβια καταδίκασε αργά σήμερα το απόγευμα το Εφετείο Δυτικής Κρήτης, τον 57χρονο για τις ανθρωποκτονίες στο Σφηνάρι, 6 χρόνια για την απόπειρα ληστείας και 1 έτος για οπλοχρησία.

Για τον 40χρονο η απόφαση ήταν, 12 χρόνια κάθειρξης για την άμεση συνέργεια στη δολοφονία της ηλικιωμένης, 8 έτη για την απλή συνέργεια στη δολοφονία του ηλικιωμένου και 4 χρόνια για την απόπειρα ληστείας. Οι ποινές συγχωνεύτηκαν, με τον πρώτο κατηγορούμενο να δέχεται συνολικά δις ισόβια και 6 μήνες και ο δεύτερος 18 χρόνια . Από την συνολική ποινή θα αφαιρεθεί ο χρόνος, που έχουν ήδη εκτίσει, δηλαδή περίπου 4 χρόνια. Νωρίτερα, οι δύο κατηγορούμενοι, ο 57χρονος γιος του 78χρονου θύματος και ο 40χρονος φίλος και συνεργός του, είχαν κριθεί ομόφωνα ένοχοι, ως οι δράστες του φρικτού βασανισμού και της δολοφονίας ζεύγους ηλικιωμένων στο Σφηνάρι Κισσάμου τον Φεβρουάριο του 2015.

Την Παρασκευή, η Εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του 57χρονου για ανθρωποκτονία από πρόθεση και τέλεση ληστείας, ενώ για τον 40χρονο την ενοχή του για συνέργεια στην τέλεση της ανθρωποκτονίας και της ληστείας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι και κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ο 57χρονος κατηγορούμενος συνέχισε -όπως και τις προηγούμενες ημέρες- να διακόπτει τη διαδικασία, με αποτέλεσμα να διακοπεί η δίκη για αρκετή ώρα. Σε πρώτο βαθμό στους δράστες είχε επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, όταν ωστόσο η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Χανίων, αθωώθηκαν με ψήφους 6-1. Ακολούθησε η αναίρεση της απόφασης από τον Άρειο Πάγο, η σύλληψη των κατηγορουμένων και η εκδίκαση της υπόθεσης από μηδενική βάση.ertnews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.