Δόμνα Μιχαηλίδου: Στόχος η μείωση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού

Στα εργαλεία που στηρίζουν την εργασία και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού αναφέρθηκε στη διάρκεια του 10ου περιφερειακού συνεδρίου RGC η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Συγκεκριμένα τόνισε πως τόσο από το ταμείο Ανάκαμψης όσο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό ταμείο θα αντληθούν πάνω από 600 εκατ. ευρώ για κοινωνικές πολιτικές.

Αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις που κλήθηκε το υπουργείο Εργασίας να αντιμετωπίσει όπως η πανδημία, με την στήριξη των πιο αδύναμων αλλά και τον σχεδιασμό και υλοποίηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού σχεδίου για την κοινωνική πολιτική.

Τόνισε πως για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα χρειάστηκε ένα μείγμα πολιτικής επιδομάτων με ταυτόχρονές δράσεις και υπηρεσίες. Ολοκλήρωσε λέγοντας πως στο κέντρο της πολιτικής του υπουργείου της είναι το παιδί, με την μείωση της φτώχειας αλλά και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Ο Laszlo Andror, πρώην Επίτροπος Απασχόλησης, Κοινωνικών και Εσωτερικών Υποθέσεων τόνισε πως η Ευρώπη τα κατάφερε αρκετά καλά κατά την περίοδο της πανδημίας, όπου οι προκλήσεις ήταν μεγάλες, στηρίζοντας την εργασία με μεγάλα επενδυτικά πακέτα. Με τη σειρά του ζήτησε να δημιουργηθεί ένα συγκεκριμένο πλέγμα ασφαλείας έτσι ώστε η Ευρώπη να μπορεί να αντιμετωπίσει και στο μέλλον ανάλογους κραδασμούς.

Στη συζήτηση συμμετείχαν και οι Katarina Ivankovic – Knezevic, (Διευθύντρια Κοινωνικών Δικαιωμάτων και Ένταξης), Jofef Pacolet (Μέλος, Ομάδα Υφηλού Επιπέδου για το μέλλον της Κοινωνικής Προστασίας και του κράτους Πρόνοιας στην ΕΕ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή).

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ηλίας Παλιαλέξης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.