Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Ρέθυμνο

Ημερομηνία:

Στην διοργάνωση και υλοποίηση Εθελοντικής Αιμοδοσίας  για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα, οι οποίες έγιναν ακόμη πιο έντονες  λόγω της πανδημίας του κορωνοϊό, συμμετέχει ενεργά ο Δήμος Ρεθύμνης, στο πλαίσιο μιας ακόμη συνεργασίας του με το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Η Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020, από τις 09:00 έως 13:00, στη Μαρίνα Ρεθύμνου.

Η συγκέντρωση μονάδων αίματος θα πραγματοποιηθεί στην Κινητή Μονάδα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»,  ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της Δράσης, στo χώρο της Μαρίνας θα βρίσκεται υποστηρικτικά και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού, με την οποία, μαζί με άλλες τρεις Κινητές Ιατρικές Μονάδες που διαθέτει «το Χαμόγελο του Παιδιού»,  υλοποιείται από το 2002 μέχρι σήμερα , η Δράση Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά σε όλη την Ελλάδα.

Όσοι ενδιαφέρονται και επιθυμούν, παρακαλούμε να καλέσουν στο 6972443983 (καθημερινά 8:00 με 14:00 & 18:00 με 22:00) ή να στείλουν email στο seareth.doteszois@gmail.com, για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταυτόχρονη παρουσία πολλών εθελοντών.

Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Σημειώνεται πως η δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας στο Ρέθυμνο,  αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, με την Αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, τον Δήμο Ρεθύμνου και σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου και με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνου «Δότες Ζωής».

Μάλιστα, εντάχθηκε ως προτεραιότητα στη θεματολογία της διαδικτυακής καμπάνιας «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020,  στην Μαρίνα , από τις 9 το πρωϊ έως τη μία το μεσημέρι, λοιπόν, καλούμαστε όλοι όσοι μπορούμε να προσφέρουμε αίμα, να αφήσουμε, ως Ρέθυμνο, το δικό μας  ζωογόνο αποτύπωμα, σε μια συλλογική δράση αλληλεγγύης και σεβασμού τη ανθρώπινης ζωής.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Είχε στην κατοχή του μικρό οπλοστάσιο

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων στο...

Το Ρέθυμνο αγκάλιασε το Πρόγραμμα «Ζωή», με...

Η σημασία και η ανάγκη της πρόληψης αναδείχθηκαν...

Ρέθυμνο:Είχε στην κατοχή του μικρό οπλοστάσιο

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων στο...

Το Ρέθυμνο αγκάλιασε το Πρόγραμμα «Ζωή», με...

Η σημασία και η ανάγκη της πρόληψης αναδείχθηκαν...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τον τουρισμό στην Κρήτη και το 2026

Στα επίπεδα της περσινής χρονιάς εκτιμάται ότι μπορεί να...

Ταξιδιωτική οδηγία από το ΥΠΕΞ: Αποφύγετε τις επισκέψεις σε Ισραήλ, Ιράν και Παλαιστινιακά Εδάφη

Το Υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους Έλληνες πολίτες να κάνουν...

Καρδιακή ανακοπή: Δύο συμπτώματα που προειδοποιούν 24 ώρες νωρίτερα

Προειδοποιητικά σημάδια -και δυνητικά σωτήρια- θα δώσει 24 ώρες...