Δυναμική θα είναι η συμμετοχή του Δήμου Ρεθύμνης στην υλοποίηση του προγράμματος «Κρήτη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026»

Ημερομηνία:

Δυναμική θα είναι η συμμετοχή του Δήμου Ρεθύμνης στην υλοποίηση του προγράμματος «Κρήτη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026» (CERG) που οργανώνεται με την συμμετοχή δεκάδων φορέων του νησιού μας και έχει ενταχθεί στο Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο ΚΔΠ 2026-2030.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, στο πλαίσιο συνεργασίας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων του νησιού μας με την Αναπτυξιακή Εκπαιδευτική Εταιρεία «Πλοηγός» συμμετείχε σε σύσκεψη την Παρασκευή 2 Μαΐου 2025 στα γραφεία του Τμήματος Πολιτισμού Δήμου Ρεθύμνης, όπου συζητήθηκε εκτενώς η συνέργεια του Δήμου μας και του Σωματείου Εστίασης και Αναψυχής Ρεθύμνου στην υλοποίηση του εν λόγω έργου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Ρεθύμνης κ. Μάνος Τσάκωνας, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης κ. Μιχάλης Χάσικος και η Γραμματέας του ίδιου φορέα κ. Εύα Θεοφιλοπούλου καθώς επίσης εκ μέρους του «Πλοηγού» η υπεύθυνη του έργου κ. Ειρήνη Μακεδώνα – Παγκοπούλου και η Υπεύθυνη Περιφερειακής Υλοποίησης και Συντονισμού Φορέων κ. Τζώρτζια Παπουτσάκη.

Ο κ. Δήμαρχος τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει για ολόκληρη την Κρήτη η ανάδειξη του τοπικού διατροφικού πολιτισμού. «Οφείλουμε να αναδείξουμε τα διακριτά σημεία της Κρητικής Διατροφής, σε σχέση με τους λοιπούς διατροφικούς πολιτισμούς και παραδόσεις της Μεσογείου», τόνισε, για να επισημάνει πως η χρήση των τοπικών προϊόντων και ιδίως του ελαιόλαδου, διαμορφώνουν μια εντελώς διαφορετική γαστρονομική παράδοση στο νησί μας, η οποία είναι απολύτως ξεχωριστή, διακριτή και ιδιαίτερη.

«Υπάρχει Κρητική Διατροφή, όπως υπάρχουν και Μεσογειακές Διατροφές» είπε χαρακτηριστικά.
Στο πλαίσιο προετοιμασίας του προγράμματος εκδηλώσεων του επόμενου χρόνου η ΠΕΔ Κρήτης και η Αναπτυξιακή Εκπαιδευτική Εταιρεία «Πλοηγός» πρόκειται να υλοποιήσουν δύο ενημερωτικές ημερίδες για τους φορείς του νησιού μας. Μία θα γίνει στον Άγιο Νικόλαο για την ανατολική Κρήτη και μία στα Χανιά για το δυτικό τμήμα του νησιού, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι φορείς και να προγραμματίσουν την συμμετοχή τους.

Το Ρέθυμνο, εξετάζει διεξοδικά την διάδραση του εν λόγω προγράμματος με την «Γιορτή Κρητικής Διατροφής», η οποία γίνεται κάθε χρόνο την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, από το προσεχές θέρος και θα συνεχιστεί το 2026 στο επίσημο πρόγραμμα ανάδειξης της Κρήτης σε Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Εγκύκλιος του Σεβ.Μητροπολίτου κ.Πρόδρομου διά την Εορτήν...

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΔΙΑ ΤΗΝ...

Δήμος Ρεθύμνης:Παραδίδεται αύριο στην κυκλοφορία η δημοτική...

Ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου η αποκατάσταση της μεγάλης...

Ρέθυμνο:Εγκύκλιος του Σεβ.Μητροπολίτου κ.Πρόδρομου διά την Εορτήν...

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΔΙΑ ΤΗΝ...

Δήμος Ρεθύμνης:Παραδίδεται αύριο στην κυκλοφορία η δημοτική...

Ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου η αποκατάσταση της μεγάλης...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τι αλλάζει στις πιλοτές πολυκατοικιών: Ποιος έχει δικαίωμα στάθμευσης

Οι αλλαγές στη νομοθεσία για το πάρκινγκ στην πιλοτή. Η...

Το Άστρο της Βηθλεέμ δεν είναι μύθος: Τι υποστηρίζει επιστήμονας της NASA, ποια είναι η εξήγηση

Μελέτη που δημοσιεύτηκε σε αστρονομικό περιοδικό συνδέει το βιβλικό...

Λέμβος με 37 μετανάστες έφθασε στους Καλούς Λιμένες

Ανάμεσά τους τρεις γυναίκες και ένα ανήλικο κορίτσι –...

Οι ιπτάμενοι Άγιο Βασίληδες επισκέπτονται και φέτος τους μικρούς νοσηλευόμενους στο ΠαΓΝΗ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στις...