Δύο διαφορετικοί κόσμοι: Από την ορκωμοσία του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, στην νέα κυβέρνηση ΝΔ

Ημερομηνία:

Παρατηρώντας τις φωτογραφίες από τις ορκωμοσίες των δύο κυβερνήσεων καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα. Πρόκειται ξεκάθαρα για δύο διαφορετικούς κόσμους.

Βέβαια δεν αρκούσαν μερικές φωτογραφίες για να μας το αποδείξουν, αλλά σίγουρα μία σύγκριση φωτογραφικών ντοκουμέντων βοηθάει.

Ήταν λοιπόν Σεπτέμβρης του 2015 όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είχε ορκιστεί για δεύτερη φορά, αφού πρώτα είχε υπογράψει ένα ακόμη σκληρό μνημόνιο, το πρώτο με αριστερή… υπογραφή.

Έχοντας φορτώσει όλα τα βάρη της κρίσης στο λαό, έχοντας διατηρήσει όλους τους μνημονιακούς νόμους και έχοντας προσθέσει νέα σκληρά μέτρα, οι υπουργοί των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χωρίς βάρος στην συνείδησή τους υπέγραψαν τότε το πρωτόκολλο στο Προεδρικό Μέγαρο, δίπλα στον αρχηγό τους Αλέξη Τσίπρα.

Η στάση που κράτησε η κυβέρνηση στο τέταρτο μνημόνιο το 2018, στη Συμφωνία των Πρεσπών και στην τραγωδία στο Μάτι έπαιξαν σίγουρα καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του κόσμου να της γυρίσει την πλάτη.

Θυμόμαστε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ ο όρκος ήταν για τους περισσότερους πολιτικούς. Στην παρούσα περίπτωση ακούστηκαν πολλές, ψαλμωδίες στο Προεδρικό Μέγαρο και το τελετουργικό τηρήθηκε κατά γράμμα.

Η προσπάθεια των υπουργών και υφυπουργών της ΝΔ να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους ήταν εμφανής, όμως, στην πορεία θα κριθούν κι αυτοί. Η αλαζονεία της εξουσίας, άλλωστε, αλλάζει τους πάντες… Συνήθως προς το χειρότερο.

H ορκωμοσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβρη του 2015

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ΝΔ, τον Ιούλιο του 2019

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Απόβαση Τσίπρα στην Κρήτη: Στήνει δίκτυα για...

Έντονη κινητικότητα προκαλεί και στην Κρήτη η ανακοίνωση του...

ΕΛΑΣ: το μανιφέστο, το όνομα και η...

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε το πρώτο κρίσιμο βήμα. Και...

Απόβαση Τσίπρα στην Κρήτη: Στήνει δίκτυα για...

Έντονη κινητικότητα προκαλεί και στην Κρήτη η ανακοίνωση του...

ΕΛΑΣ: το μανιφέστο, το όνομα και η...

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε το πρώτο κρίσιμο βήμα. Και...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επιστροφές εισφορών από τον e-ΕΦΚΑ: Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους

Σε νέα καταβολή επιστροφών προχωρά ο e-ΕΦΚΑ, επιστρέφοντας αχρεωστήτως...

Νέα έκκληση της Unesco για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Αρκετά κράτη μέλη της Unesco υποστήριξαν το ελληνικό αίτημα...

Πρωτοφανής καύσωνας «πνίγει» την Ευρώπη: Σε τροχιά ιστορικών ρεκόρ η παγκόσμια θερμοκρασία

Μπροστά σε μια άνευ προηγουμένου θερμική έξαρση βρίσκεται ο...