Δύο διαφορετικοί κόσμοι: Από την ορκωμοσία του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, στην νέα κυβέρνηση ΝΔ

Ημερομηνία:

Παρατηρώντας τις φωτογραφίες από τις ορκωμοσίες των δύο κυβερνήσεων καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα. Πρόκειται ξεκάθαρα για δύο διαφορετικούς κόσμους.

Βέβαια δεν αρκούσαν μερικές φωτογραφίες για να μας το αποδείξουν, αλλά σίγουρα μία σύγκριση φωτογραφικών ντοκουμέντων βοηθάει.

Ήταν λοιπόν Σεπτέμβρης του 2015 όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είχε ορκιστεί για δεύτερη φορά, αφού πρώτα είχε υπογράψει ένα ακόμη σκληρό μνημόνιο, το πρώτο με αριστερή… υπογραφή.

Έχοντας φορτώσει όλα τα βάρη της κρίσης στο λαό, έχοντας διατηρήσει όλους τους μνημονιακούς νόμους και έχοντας προσθέσει νέα σκληρά μέτρα, οι υπουργοί των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χωρίς βάρος στην συνείδησή τους υπέγραψαν τότε το πρωτόκολλο στο Προεδρικό Μέγαρο, δίπλα στον αρχηγό τους Αλέξη Τσίπρα.

Η στάση που κράτησε η κυβέρνηση στο τέταρτο μνημόνιο το 2018, στη Συμφωνία των Πρεσπών και στην τραγωδία στο Μάτι έπαιξαν σίγουρα καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του κόσμου να της γυρίσει την πλάτη.

Θυμόμαστε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ ο όρκος ήταν για τους περισσότερους πολιτικούς. Στην παρούσα περίπτωση ακούστηκαν πολλές, ψαλμωδίες στο Προεδρικό Μέγαρο και το τελετουργικό τηρήθηκε κατά γράμμα.

Η προσπάθεια των υπουργών και υφυπουργών της ΝΔ να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους ήταν εμφανής, όμως, στην πορεία θα κριθούν κι αυτοί. Η αλαζονεία της εξουσίας, άλλωστε, αλλάζει τους πάντες… Συνήθως προς το χειρότερο.

H ορκωμοσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβρη του 2015

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ΝΔ, τον Ιούλιο του 2019

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Tι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ...

Εντείνονται οι συζητήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τα...

Δημητριάδης: Με σιωπή απαντά το Μαξίμου στον...

Οι δηλώσεις του Γρηγόρη Δημητριάδη, πρώην γενικού γραμματέα του...

Tι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ...

Εντείνονται οι συζητήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τα...

Δημητριάδης: Με σιωπή απαντά το Μαξίμου στον...

Οι δηλώσεις του Γρηγόρη Δημητριάδη, πρώην γενικού γραμματέα του...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η επιστήμη ξέρει γιατί σήμερα νιώθουμε πιο πολύ νοσταλγία από ποτέ

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η νοσταλγία δεν είναι απλώς...

Tι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ -Πακέτο κοντά στα 2 δισ. και τελική ημερομηνία εκλογών

Εντείνονται οι συζητήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τα...

Διακοπές ρεύματος στην Κρήτη την Τρίτη 14 Ιουλίου – Αναλυτικά οι περιοχές και οι ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τρίτη 14 Ιουλίου,...

Γονιμότητα: η ενημέρωση δεν πρέπει να ξεκινά όταν εμφανιστεί το πρόβλημα

Αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία υπηρετεί τα τελευταία δέκα χρόνια...