Δύο διαφορετικοί κόσμοι: Από την ορκωμοσία του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, στην νέα κυβέρνηση ΝΔ

Παρατηρώντας τις φωτογραφίες από τις ορκωμοσίες των δύο κυβερνήσεων καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα. Πρόκειται ξεκάθαρα για δύο διαφορετικούς κόσμους.

Βέβαια δεν αρκούσαν μερικές φωτογραφίες για να μας το αποδείξουν, αλλά σίγουρα μία σύγκριση φωτογραφικών ντοκουμέντων βοηθάει.

Ήταν λοιπόν Σεπτέμβρης του 2015 όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είχε ορκιστεί για δεύτερη φορά, αφού πρώτα είχε υπογράψει ένα ακόμη σκληρό μνημόνιο, το πρώτο με αριστερή… υπογραφή.

Έχοντας φορτώσει όλα τα βάρη της κρίσης στο λαό, έχοντας διατηρήσει όλους τους μνημονιακούς νόμους και έχοντας προσθέσει νέα σκληρά μέτρα, οι υπουργοί των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χωρίς βάρος στην συνείδησή τους υπέγραψαν τότε το πρωτόκολλο στο Προεδρικό Μέγαρο, δίπλα στον αρχηγό τους Αλέξη Τσίπρα.

Η στάση που κράτησε η κυβέρνηση στο τέταρτο μνημόνιο το 2018, στη Συμφωνία των Πρεσπών και στην τραγωδία στο Μάτι έπαιξαν σίγουρα καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του κόσμου να της γυρίσει την πλάτη.

Θυμόμαστε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ ο όρκος ήταν για τους περισσότερους πολιτικούς. Στην παρούσα περίπτωση ακούστηκαν πολλές, ψαλμωδίες στο Προεδρικό Μέγαρο και το τελετουργικό τηρήθηκε κατά γράμμα.

Η προσπάθεια των υπουργών και υφυπουργών της ΝΔ να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους ήταν εμφανής, όμως, στην πορεία θα κριθούν κι αυτοί. Η αλαζονεία της εξουσίας, άλλωστε, αλλάζει τους πάντες… Συνήθως προς το χειρότερο.

H ορκωμοσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβρη του 2015

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ΝΔ, τον Ιούλιο του 2019

Τα σχόλια είναι κλειστά.