Δύο νέες απάτες στην Κρήτη με συνολική «λεία» πάνω από 5 χιλιάδες ευρώ

Δύο άτομα από Ρέθυμνο και Ηράκλειο είδαν τα χρήματά τους να κάνουν φτερά

Οι τηλεφωνικές και οικονομικές απάτες στην Κρήτη έχουν πάρει φωτιά, καθώς κάθε εβδομάδα προκύπτουν νέες.

Αυτή τη φορά, σημειώθηκαν δύο απάτες σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Στην πόλη του Ρεθύμνου, ένας 38 άνδρας από την Αλβανία, έλαβε τηλεφώνημα από επιτήδειο που παρίστανε το λογιστή του, λέγοντάς του ότι δικαιούται το market pass ύψους 150 ευρώ. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο απατεώνας κατάφερε να αποσπάσει τους τραπεζικούς κωδικούς του 38χρονου και να “τραβήξει” από τον λογαριασμό 2.200 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, στο Ηράκλειο, μία 46χρονη είδε τα χρήματά της επίσης να κάνουν φτερά. Η άτυχη γυναίκα, η οποία ενδιαφερόταν να αγοράσει αυτοκίνητο, βρήκε μία ενδιαφέρουσα προσφορά στο Facebook Marketplace.

Επικοινώνησε με τον άνθρωπο που είχε βάλει αγγελία στο αυτοκίνητό του δηλώνοντας ότι επιθυμεί να το αγοράσει. Ο απατεώνας, της ζήτησε να κάνει πρώτα χρηματική κατάθεση και μετά ισχυρίστηκε ότι θα της έδινε το αυτοκίνητο. Η γυναίκα, χωρίς να υποψιαστεί τίποτα, κατέθεσε στον τραπεζικό λογαριασμό του απατεώνα 3.000 ευρώ.

Μετά την κατάθεση, η γυναίκα αντιλήφθηκε ότι έχει πέσει θύμα απάτης, καθώς ο επιτήδειος «πωλητής» εξαφανίστηκε τόσο από την πλατφόρμα του facebook, όσο και από προσώπου γης.https://flashnews.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.