ΔΥΠΑ: Ενεργοποίηση 39 χιλ. επιταγών κοινωνικού τουρισμού τον Ιούνιο

Ημερομηνία:

Συνολικά 39.546 επιταγές του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2022-23 της ΔΥΠΑ ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα της χώρας τον Ιούνιο, ενώ επίσης ενεργοποιήθηκαν 9.665 επιταγές ακτοπλοϊκής μεταφοράς.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο πιο δημοφιλής προορισμός ήταν η Εύβοια, ενώ ακολούθησαν η Χαλκιδική και η Αργολίδα.

Ενδεικτικά, οι 15 περιφερειακές ενότητες με τον μεγαλύτερο αριθμό ενεργοποιημένων επιταγών σε τουριστικά καταλύματα κατά το διάστημα 1-30 Ιουνίου 2023 είναι οι εξής:

Υπενθυμίζεται ότι οι διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2022-23 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 31 Ιουλίου 2023.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα ενισχυμένο και ελκυστικό, τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους, καθώς χαρακτηρίζεται από μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του Βορείου Οδικού...

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, η λήψη...

Δήμος Χερσονήσου:Παρουσίαση του νέου βιβλίου «Η Πολυκύμαντη...

Ο Δήμος Χερσονήσου σας προσκαλεί στην παρουσίαση του τέταρτου...

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του Βορείου Οδικού...

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, η λήψη...

Δήμος Χερσονήσου:Παρουσίαση του νέου βιβλίου «Η Πολυκύμαντη...

Ο Δήμος Χερσονήσου σας προσκαλεί στην παρουσίαση του τέταρτου...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 16 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Γιώργος Μαζωνάκης: Προφυλακίστηκαν οι δύο γιατροί για τον θάνατό του

Το ζευγάρι των γιατρών προφυλακίστηκε για το θάνατο του...