Έχασε το σπίτι του σε πλειστηριασμό … και χρωστάει ακόμη 200.000 ευρώ!

Ημερομηνία:

Έχασε το σπίτι του σε πλειστηριασμό και χρωστάει ακόμη 200.000 ευρώ, Χανιώτης που όφειλε σε πιστωτικές εταιρείες περίπου 400.000 ευρώ από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, το σπίτι του άνδρα πλειστηριάστηκε έναντι του ποσού των 200.000 ευρώ, με τον ίδιο να οφείλει άλλα τόσα.

Επί της ουσίας της υπόθεσης, η πρόεδρος της Ένωσης Ιωάννα Μελάκη κάνει λόγο για δραματική κατάληξη, που απορέει και από την μη έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τα “εργαλεία” που έχει στη διάθεσή του ο οφειλέτης δανειολήπτης.

Η αίτηση που κατέθεσε ο οφειλέτης με τη συνδρομή δικηγόρου των Χανίων, στο  Ειρηνοδικείο Χανίων ως υπερχρεωμένο νοικοκυριό, απορρίφθηκε καθώς το Δικαστήριο θεώρησε ότι ο συγκεκριμένος οφειλέτης δανείστηκε με δόλο, υπερβολικά, προέβη σε αλόγιστη σπατάλη χρημάτων που σύμφωνα με το ενεργητικό του εισοδήματος του, δεν θα μπορούσε να τα αποπληρώσει.

 

Ωστόσο, όπως σημειώνει η κ.Μελάκη, “μετά την απορριπτική απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ο δανειολήπτης δεν επεδίωξε την προσφυγή του σε Δευτεροβάθμιο, απλώς κλείστηκε στον εαυτό του, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο στάδιο της κατάθλιψης, αφήνοντας το σπίτι του στα καταδιωκτικά μέτρα των δανειστών, χωρίς καμία νόμιμη αντίσταση – αντίδραση μέχρι που το σπίτι του πλειστηριαστηκε, έφυγε από την κυριότητα του και σήμερα οι δανειστές του αιτούν και απαιτούν άλλες 200.000 ευρώ”.

 

Η ίδια καλεί δανειολήπτες-οφειλέτες να σπεύσουν να ενημερωθούν έγκυρα και νόμιμα, για να μη βρεθούν μπροστά σε αντίστοιχα τετελεσμένα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης στο τηλέφωνο 2821092306.cretalive.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΒΟΑΚ Ρεθύμνου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως 10 Ιουλίου...

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου, η λήψη...

Εξαφάνιση στα Χανιά: Missing Alert για την...

Ενεργοποιήθηκε Missing Alert για την εξαφάνιση της 45χρονης Σταυρούλας...

ΒΟΑΚ Ρεθύμνου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως 10 Ιουλίου...

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου, η λήψη...

Εξαφάνιση στα Χανιά: Missing Alert για την...

Ενεργοποιήθηκε Missing Alert για την εξαφάνιση της 45χρονης Σταυρούλας...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρεκόρ θέρμανσης το 2025: Στο +1,37°C η θερμοκρασία της Γης λόγω ανθρώπινης δραστηριότητας

SOS για το κλίμα. Οι ανθρωπογενείς δραστηριότητες ώθησαν σε αύξηση...

Γιατί αυξάνονται τα διαζύγια μετά τα 50; Οι ειδικοί έχουν βρει την αιτία και δεν είναι η απιστία

Ζευγάρια που υπήρξαν εξαιρετικοί γονείς, μπορεί να μην κατάφεραν...

Νέα εποχή στο ΕΛΜΕΠΑ: Εξελέγη Πρύτανης ο Ρεθεμνιώτης Νεκτάριος Παπαδογιάννης

Νέος Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου εξελέγη ο Ρεθεμνιώτης...