Αν έχεις τύχη διάβαινε – Έπαθε ανακοπή σε πτήση με 56 καρδιολόγους

Πήγε και σε πάρτι!

Αν έχεις τύχη διάβαινε – Έπαθε ανακοπή σε πτήση με 56 καρδιολόγους

Το να πάθει κάποιος επιβάτης ανακοπή σε πτήση είναι κάτι που μπορεί να συμβεί, να γίνει όμως ένα τέτοιο περιστατικό όταν το αεροπλάνο βρίσκεται πάνω από τον Βόρειο Πόλο, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει άμεσα κάποιο αεροδρόμιο κοντά για να γίνει άμεσα αναγκαστική προσγείωση θέλει ατυχία.

Ωστόσο ένας επιβάτης των σκανδιναβικών αερογραμμών «SAS», ο οποίος ταξίδευε, από το αεροδρόμιο της Στοκχόλμης, στο Λος Άντζελες, που έπαθε ανακοπή καρδιάς, στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του καθώς παρόλο που έπαθε ανακοπή καρδιάς σώθηκε καθώς στο αεροπλάνο δεν επέβαινε ούτε ένας ούτε δύο ούτε τρεις, αλλά 56 καρδιολόγοι.

«Η αεροσυνοδός δεν πρόλαβε καν να παράσχει τις πρώτες βοήθειες»

Δημοσίευμα της εφημερίδας Bild επικαλείται μία εκτενή συνέντευξη του Δανού πιλότου Χένρικ Νίλσεν στην εφημερίδα Ekstra Bladet της πατρίδας του.

Στη συνέντευξη ο Νίλσεν μιλάει για καθημερινά περιαστικά, κάποιες αγχώδεις και δύσκολες καταστάσεις, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στην καριέρα του, αλλά και την πιο περίεργη εμπειρία η οποία θα του μείνει αξέχαστη.

Αυτή ήταν στην πτήση από τη Στοκχόλμη στο Λος Άντζελες, όταν οι αεροσυνοδοί ενημέρωσαν το πιλοτήριο ότι επιβάτης είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς, την ώρα μάλιστα που το αεροσκάφος βρισκόταν πάνω από τον Βόρειο Πόλο.

«Αυτό ήταν το χειρότερο δυνατό timing. Όλα ήταν μακριά. Ψάξαμε για το πλησιέστερο αεροδρόμιο, αλλά το πιο κοντινό απείχε τέσσερις ώρες», ανέφερε αρχικά.

Ωστόσο όπως προσέθεσε «στη συνέχεια όμως ήρθαν τα ευχάριστα αλλά και απροσδόκητα νέα από τις αεροσυνοδούς. Με ενημέρωσαν ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 56 καρδιολόγοι από τη Στοκχόλμη και το Όσλο! Πήγαιναν σε ιατρικό συνέδριο στο Λος Άντζελες».

«Η αεροσυνοδός δεν πρόλαβε καν να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στον άνδρα που χαροπάλευε αφού οι γιατροί έσπευσαν να τον βοηθήσουν. Αφότου σταθεροποίησαν την κατάστασή του, στη συνέχεια μας εξήγησαν λεπτομερώς τι συνέβη στον άνδρα», είπε ακόμα ο πιλότος.

Μάλιστα όπως δήλωσε ο Νίλσεν όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε τελικά στο Λος Άντζελες, τον περίμενε ασθενοφόρο αλλά τελικά ο επιβάτης αντί για το νοσοκομείο πήγε στο πάρτι για τα γενέθλιά του!

«Έπρεπε να πάει αμέσως στο νοσοκομείο, αλλά πρώτα οι διασώστες τον μετέφεραν στο Παλμ Σπρινγκς, εκεί όπου είχε προγραμματίσει το πάρτι γενεθλίων του. Αφού όμως αισθανόταν καλά, πήγε στο πάρτι που είχε οργανώσει ο ίδιος για να γιορτάσει τα 40α γενέθλιά του», κατέληξε ο πιλότος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.