Μεγάλη ανησυχία: Οι Τούρκοι έχουν καταλάβει παράνομα ελληνικό έδαφος στον Έβρο!

Διάβημα ΥΠΕΞ στην Τουρκία για τον Νότιο Έβρο Η διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας εδράζεται στην αλλαγή της κοίτης του ποταμού Εβρου

Σε διάβημα προς την Τουρκία έχει προχωρήσει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ με αφορμή με την αλλαγή της κοίτης του ποταμού Έβρου στο νότιο κομμάτι του και τη δημιουργία έλους το οποίο το καλοκαίρι ξεραίνεται και τον χειμώνα πλημμυρίζει δημιουργώντας μια νησίδα.

Μια φωτογραφία που τραβήχτηκε από την ελληνική πλευρά του ποταμού Έβρου δείχνει το κομμάτι γης που καταλήφθηκε χθες

Όπως σημειώνεται στο kathimerini.gr τη μεταφορά της κοίτης εκμεταλλεύεται η Τουρκία προκειμένου να διεκδικήσει ελληνική περιοχή, η οποία φθάνει περίπου τα 16 στρέμματα.

Μια εναέρια φωτογραφία της γης που έχει καταπατήσει παράνομα η Τουρκία. Λεπτομέρειες εμφανίζονται στην κεντρική φωτό.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα τις τελευταίες εβδομάδες στοιχεία της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας της γειτονικής χώρας βρίσκονται, στη θέση Μελισσοκομείο, η οποία με βάση τους χάρτες του 1923 ανήκει στην Ελλάδα.

Παρέμβαση για το εν λόγω ζήτημα έκανε και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Ρήγας, σημειώνοντας ότι:

«Μέχρι σήμερα υπάρχει παραβίαση των ελληνικών συνόρων στον Έβρο από την Τουρκία σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου. Ρωτάω την ελληνική κυβέρνηση και το ΥΠΕΘΑ αν ισχύει και γιατί το έχουν επιτρέψει. Υ.Γ Μην προσπαθήσουν να το αρνηθούν αν ισχύει».

Διαβάστε σχετικά:

LAND GRAB Turkish troops invade Greece and occupy a small patch of land on contested border

Τα σχόλια είναι κλειστά.