Στο Εφετείο στα Χανιά η δίκη για το φονικό στα Ανώγεια με θύματα τους Ξυλούρη και Καλομοίρη

Στην πρώτη δίκη ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τον φόνο του Γιώργου Ξυλούρη – Όλο το χρονικό της υπόθεσης

Σήμερα έχει ορισθεί να εκδικασθεί σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο στα Χανιά, μετά την αναβολή του προηγούμενου Μαρτίου, η εκδίκαση της υπόθεσης που συντάραξε ολόκληρη την Κρήτη τον Μάιο του 2020, όταν σκοτώθηκαν από σφαίρες στα Ανώγεια, ο 62χρονος μαντιναδολόγος Λευτέρης Καλομοίρης και ο 32χρονος Γιώργος Ξυλούρης.

Και καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Λ.Καλομοίρης πυροβολήθηκε από το επίσης θύμα Γ. Ξυλούρη – υπο συνθήκες που θα αναφερθούν στο δικαστήριο – κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος του Γ. Ξυλούρη, είναι ο 31χρονος γιός του Λ.Καλομοίρη, Μανώλης.

Στην πρώτη δίκη , τον Απρίλιο του 2021, και μετά από ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε τέσσερις ημέρες, ο κατηγορούμενος είχε κριθεί ομόφωνα ένοχος, χωρίς ελαφρυντικά. Αλλά ενώ ο Εισαγγελέας είχε προτείνει ως ποινή την κάθειρξη των 15 ετών , το δικαστήριο με ψήφους 5 έναντι 2 αποφάσισε να του επιβάλλει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Με δεδομένο το ότι ο κατηγορούμενος πυροβόλησε και σκότωσε τον Γ. Ξυλούρη, το ζητούμενο για τους δικηγόρους υπεράσπισης είναι να δεχθεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο το ελαφρυντικό πως η πράξη αυτή, προήλθε λόγω των συναισθημάτων οργής και θλίψης για τον φόνο του πατέρα του καθώς και το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, έτσι ώστε να «σπάσουν» τα ισόβια.

Πάντως στην διάρκεια της δίκης στο Εφετείο, το δικαστήριο θα εξετάσει εξ αρχής όλες τις πτυχές της υπόθεσης, ξεκινώντας από την συνάντηση και τσακωμό που είχαν ο Μανώλης Καλομοίρης με τον Γιώργο Ξυλούρη το απόγευμα της 2ας Μαίου 2020, και φτάνοντας μέχρι την δραματική κατάληξη έξω από το σπίτι του Καλομοίρη, με τον Λευτέρη Καλομοίρη να βρίσκεται νεκρός στον δρόμο και τον γιό του να πυροβολεί θανάσιμα τον Γιώργο Ξυλούρη.

Να σημειωθεί πως στην πρώτη δίκη τα μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια των Χανίων ήταν «δρακόντεια» με την αστυνομία να έχει διαχωρίσει τους συγγενείς και φίλους των δύο οικογενειών υποχρεώνοντάς τους να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία.https://flashnews.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.