Έφη Αχτσιόγλου: «Σεξιστικός οχετός» στο Twitter – Η αποστομωτική της απάντηση και η κατάντια των troll

Ημερομηνία:

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από την βουλευτή, η οποία αποστόμωσε όσους την κατηγόρησαν για την εξωτερική της εμφάνιση.
Για ακόμη μία φορά ξαναχτύπησαν τα troll του Twitter με τον πιο αισχρό και απαράδεκτο τρόπο. Κι αυτό γιατί στο στόχαστρό τους αυτή τη φορά δεν βρέθηκε κάποια κυβερνητική απόφαση ή πολιτική αντιπαράθεση, αλλά μία γυναίκα, πολιτικός και μητέρα, η Έφη Αχτσιόγλου.

Αφορμή των προσβλητικών σχολίων αποτέλεσε η εμφάνιση της Έφης Αχτσιόγλου κατά τη διάρκεια βιντεοσκοπημένης δήλωσής της για τα επιδόματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στην οποία επέλεξε να εμφανιστεί χωρίς μακιγιάζ.

Οι haters ωστόσο δεν έμειναν μόνο σε αυτό, αλλά επικεντρώθηκαν μέχρι και στη μελανιά που έχει η βουλευτής στο αριστερό της χέρι, ξεχνώντας πως η ίδια είναι μία εργαζόμενη γυναίκα και μητέρα ενός μωρού παιδιού.

Τα εμετικά σχόλια
Εμετικά και σεξιστικά σχόλια όπως «Με λένε Έφη και είμαι καλά», «Φιλαράκι, μήπως έχει ένα ευρώ να πάρω μία τυρόπιτα», «Σαν πρεζάκι στον ηλεκτρικό που ζητιανεύει ευρώ για τη δόση της» είχαν ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει ένα ανηλεής πόλεμος στο διαδίκτυο με –ευτυχώς- ακόμη περισσότερους χρήστες να παίρνουν το μέρος της βουλευτού.

Η αποστομωτική της απάντηση
Η απάντηση πάντως δεν άργησε να έρθει από την ίδια, η οποία αποστόμωσε όσους έκαναν αυτά τα αηδιαστικά σχόλια.

H βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάρτησή της έγραψε: «Ευχαριστώ όσους ενδιαφέρθηκαν για την εξωτερική μου εμφάνιση. Μάλλον δεν έχουν δει ποτέ εργαζόμενη νέα μητέρα από κοντά.Να τους ενημερώσω ότι υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να μην κοιμάται, να είναι κουρασμένη και να έχει σημάδια γιατί τα παιδάκια σε μικρές ηλικίες εκφράζουν έτσι την αγάπη τους. Κι ας τους χαλάει τα πρότυπα. Δεν πειράζει».

Δεν είναι η πρώτη φορά – Δεν είναι η μόνη πολιτικός
Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που η πολιτικός έχει δεχτεί σεξιστικά σχόλια, καθώς η Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξη που είχε δώσει στην Δώρα Αναγνωστοπούλου στο Mega είχε μιλήσει για τον ευτελισμό και την υποβίβαση (trivialization) που είχε βιώσει ως πολιτικός και δέ ως υπουργός Εργασίας επί ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπήρξαν υπονοούμενα ότι είχα σχέσεις που με οδήγησαν στη θέση της υπουργού» είχε αναφέρει τότε η κα. Αχτσιόγλου εξηγώντας πως παρά το γεγονός ότι η ίδια είχε καλύτερα προσόντα και εμπειρία από συναδέλφους της προκειμένου να διατελέσει υπουργός Εργασίας, ορισμένοι επέλεξαν να ξεστομίσουν πλήθος αθυροστομιών και ανυπόστατων ισχυρισμών εναντίον της, μη μπορώντας σαφώς να δεχτούν πως μία γυναίκα επιλέχτηκε για την θέση της υπουργού.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Οι ΗΠΑ απάντησαν στην ειρηνευτική πρόταση 14...

Τα στάδια για ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Πρόοδος σημειώνεται στις...

Μητσοτάκης: Τέλος στα «ψιλά γράμματα» και στις...

Η κυβέρνηση επιδιώκει να βάλει τέλος στα «ψιλά γράμματα»,...

Οι ΗΠΑ απάντησαν στην ειρηνευτική πρόταση 14...

Τα στάδια για ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Πρόοδος σημειώνεται στις...

Μητσοτάκης: Τέλος στα «ψιλά γράμματα» και στις...

Η κυβέρνηση επιδιώκει να βάλει τέλος στα «ψιλά γράμματα»,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Καιρός: «Διπρόσωπη» η Δευτέρα με βροχές στην ανατολική Ελλάδα και άνοδος της θερμοκρασίας

«Διπρόσωπος καιρός» προβλέπεται για, Δευτέρα 4 Μαΐου, με έντονες...

Εορτολόγιο 4 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 4 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

«Πάμε για χόρτα»: Η παράδοση της κρητικής γης γίνεται εμπειρία

Στην Κρήτη, η φύση δεν αποτελεί απλώς ένα σκηνικό....

Οι ΗΠΑ απάντησαν στην ειρηνευτική πρόταση 14 σημείων του Ιράν

Τα στάδια για ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Πρόοδος σημειώνεται στις...