Εφιαλτικές στιγμές για ηλικιωμένη: Της έσφιξαν το λαιμό για να της πάρουν κοσμήματα

Εφιαλτικές στιγμές για ηλικιωμένη: Της έσφιξαν το λαιμό για να της πάρουν κοσμήματα

Εφιαλτικές στιγμές έζησε στα χέρια δύο κλεφτών μίας 79χρονη γυναίκα καθώς φαίνεται πως την άρπαξαν και της έσφιξαν τον λαιμό προκειμένου να της κλέψουν κοσμήματα.

Όπως έχει γράψει το cretapost, όλα συνέβησαν πριν μία βδομάδα περίπου στην Άνω Χερσόνησο Ηρακλείου όταν τρεις άνδρες έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους εισέβαλαν στο σπίτι της 79χρονης για να κλέψουν ότι πολύτιμο έβρισκαν.

Όταν αντιλήφθηκαν ότι η ηλικιωμένη ήταν σπίτι δεν δίστασαν να την χτυπήσουν, να της σφίξουν το λαιμό και να την δέσουν.

Μάλιστα, της έκλεψαν κάτι δαχτυλίδια που φορούσε και μία χρυσή αλυσίδα.

Οι δύο δράστες απολογούνται αυτήν την ώρα στο γραφείο του ανακριτή Ηρακλείου ενώ την ίδια ώρα ένας 51χρονος αναζητείται που φέρεται να είναι ο ηθικός αυτουργός  της συγκεκριμένης κλοπής.

Δεν αποκλείεται μάλιστα ο τέταρτος δράστης να εμφανιστεί οικειοθελώς στον εισαγγελέα.

Σοκάρει η κατάθεση της 79χρονης:  «Με έσφιξαν από τον λαιμό…»

Συγκλονιστική είναι η κατάθεση της 79χρονης, η οποία περιγράφει τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», η ίδια καθόταν στο σαλόνι και παρακολουθούσε τηλεόραση. Γύρω στις 8 με 8.15 αποχώρησε από το σαλόνι και κατευθύνθηκε μέσω της αυλής σε άλλο εξωτερικό δωμάτιο όπου κοιμάται. Η αυλή σφαλίζει με καγκελόπορτα μικρού ύψους που είναι κλειδωμένη. Οι δύο δράστες ήταν ήδη στο υπνοδωμάτιο και έψαχναν. Μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία της γιαγιάς, την άρπαξαν και την ακινητοποίησαν στο πάτωμα. «Εγώ ούρλιαζα αλλά οι δράστες με φίμωσαν με μονωτική ταινία στο στόμα και με την ίδια έδεσαν και τα χέρια. Δεν μου μίλησαν ούτε μου ζήτησαν κάτι. Εγώ πρόλαβα να πω ότι δεν έχω χρήματα στο σπίτι. Είχαν ψάξει προηγουμένως στο δωμάτιο και αφαίρεσαν επίσης τα τρία χρυσά δακτυλίδια που φορούσα στα δάκτυλα και μαζί και μία χρυσή αλυσίδα που φορούσα στο λαιμό. Πήραν και ένα χρυσό ρολόι. Φορούσαν σκούρα ρούχα και κουκούλες και λευκές μάσκες στο πρόσωπο. Με ακινητοποίησαν με τη χρήση βίας, πιάνοντας με από τα χέρια αλλά και σφίγγοντας με στο λαιμό.

Αυτή την στιγμή που μιλάμε πονάω στο λαιμό διότι με έσφιξαν. Έψαξαν λίγο ακόμα και έφυγαν, αφήνοντας με δεμένη στο πάτωμα. Προσπάθησα και κατάφερα να βγάλω τη μονωτική ταινία από το πάτωμα, πήρα το κινητό και κάλεσα το γιο μου…».

Το χρηματοκιβώτιο και η κλεμμένη καραμπίνα

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, και αφορούν σε «χρυσή» διάρρηξη στο Αρκαλοχώρι, στα τέλη Φεβρουαρίου. Σε έρευνα στο σπίτι του 51χρονου ηθικού αυτουργού βρέθηκε μια καραμπίνα που ήταν κλεμμένη. Στην ίδια κλοπή είχαν αφαιρεθεί επίσης κοσμήματα αλλά και ένα χρηματοκιβώτιο με 5.000 ευρώ. Ο άνθρωπος που είχε πέσει θύμα κλοπής αναγνώρισε την καραμπίνα του αλλά και ένα κρεμαστό χρυσό σκουλαρίκι με χάνδρα της γυναίκας του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.