Εφορία: Εως 29 Απριλίου η προθεσμία για τη διάσωση ρυθμίσεων

Ημερομηνία:

Περιθώριο έως τις 29 Απριλίου έχουν οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές να πληρώσουν στην Εφορία για την αναβίωση ρυθμίσεων που έχουν απωλέσει.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης πριν λίγο στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, με νομοτεχνική βελτίωση στο σχέδιο νόμου του νέου Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, η καταληκτική ημερομηνία που αναφέρεται στο άρθρο 87, σχετικά με την τακτοποίηση ρυθμίσεων με ανεξόφλητες δόσεις, όπου πιστώνονται όσες καταβολές έχουν γίνει ή θα γίνουν μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου, ήτοι μέχρι τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θα επεκταθεί μέχρι τις 29 Απριλίου.

Όσον αφορά στα πρόστιμα myDATA, είπε ότι ακόμα αυτά δεν θα ενεργοποιηθούν παρά μόνο όταν η συμμόρφωση φτάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, διότι έχει ενεργοποιηθεί ως εναλλακτική το «κλείδωμα» των δηλώσεων ΦΠΑ.

Πώς γίνεται η εξόφληση χρεών

Να σημειωθεί ότι η ΑΑΔΕ ενεργοποίησε ήδη τη σχετική πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορούν να αναβιώσουν συνολικά 232.000 «χαμένες» ρυθμίσεις.

Η εξόφληση των χρεών γίνεται μόνο με Ταυτότητα Οφειλής μέσω web banking και όχι μέσω IRIS ή καρτών.

Ειδικότερα στην πλατφόρμα «Ρυθμίσεις με Ανεξόφλητες Εκπρόθεσμες Δόσεις» https://www.aade.gr/rythmiseis-me-anexoflites-ekprothesmes-doseis) οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν για:

  1.  Τις ανεξόφλητες εκπρόθεσμες δόσεις των ρυθμίσεων που μπορούν να ενταχθούν στη διαδικασία πιστώσεων και συμψηφισμών με καταβολές και επιστροφές φόρων.
  2.  Τις εκκρεμείς επιστροφές, καθώς και τις καταβολές για τις οποίες έχει ενημερωθεί η ΑΑΔΕ μέχρι 15/4/2024.
  3.  Το ποσό που πρέπει να καταβάλλουν ως την έναρξη ισχύος του νόμου «Κύρωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις» για την κάλυψη των ανεξόφλητων εκπρόθεσμων δόσεων.

Τα ποσά που βρίσκονται σε εκκρεμότητα βαρύνονται με τόκο και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής. Θα τους επιβληθεί μηνιαίος τόκος εκπρόθεσμης καταβολής 0,73%, στο κεφάλαιο της καθυστερούμενης δόσης, για κάθε μήνα καθυστέρησης μέχρι σήμερα -ή μέχρι την τελευταία δόση της ρύθμισης εάν η προθεσμία καταβολής της έχει σήμερα παρέλθει.

Επίσης, υπολογίζεται προσαύξηση στην τελευταία ή τις δύο τελευταίες δόσεις της ρύθμισης (ανάλογα με τον τύπο της, 24/48 δόσεις, 36/72 δόσεις, 100 δόσεις, 120 δόσεις κλπ).

Πηγή: ΟΤ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ακρίβεια: Πλήττει καθολικά τα νοικοκυριά – Τι...

Οκτώ στους δέκα πολίτες δηλώνουν ότι έχουν επηρεαστεί πολύ...

Επιστρέφουν πέντε επιδόματα – «Ανάσα» στους μισθούς...

Νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας επαναφέρει συλλογικές συμβάσεις και...

Ακρίβεια: Πλήττει καθολικά τα νοικοκυριά – Τι...

Οκτώ στους δέκα πολίτες δηλώνουν ότι έχουν επηρεαστεί πολύ...

Επιστρέφουν πέντε επιδόματα – «Ανάσα» στους μισθούς...

Νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας επαναφέρει συλλογικές συμβάσεις και...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης συγκροτεί Διεθνή Συμβουλευτική Επιτροπή για τον Επαναπατρισμό Επιστημόνων

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης προχωρά στη συγκρότηση της Διεθνούς Συμβουλευτικής...

H Δομή Παροχής Συσσιτίου Δήμου Ρεθύμνης κάνει τον απολογισμό της για το 2025 κι ευχαριστεί τους υποστηρικτές του έργου της.

Χορηγοί Δομής- Σεπτέμβριος-Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2025. Με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα...

Ηράκλειο:Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου Ο...