Έφτασαν στην Κρήτη 53 πρόσφυγες από τη Χίο

Ημερομηνία:

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μεταφορά 53 προσφύγων από τη Χίο στην Κρήτη, καθώς το τελευταίο δίμηνο είχε “παγώσει” η διαδικασία μεταφοράς τους, εν αναμονή της μετάβασης του προγράμματος ESTIA από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Μάλιστα, ο αριθμός των κενών θέσεων σε διαμερίσματα του προγράμματος είχε αυξηθεί σημαντικά.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Ηρακλείου Γιώργος Μαυρογιάννης, πρόκειται για οικογένειες που έφτασαν σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο. Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, με τη διεξαγωγή rapid tests πριν την αναχώρησή τους από τη Χίο και θερμομετρήσεις στο λιμάνι του Ηρακλείου, πριν μεταφερθούν στις μισθωμένες κατοικίες.

Είναι η πρώτη μεταφορά οικογενειών που γίνεται στην Κρήτη, από τη στιγμή που το πρόγραμμα «ESTIA 2021: Στεγαστικό πρόγραμμα για αιτούντες διεθνή προστασία», μεταφέρθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η μεταφορά των προσφύγων γίνεται στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης των νησιών του Αιγαίου.pressgreecehttps://www.neoiorizontes.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:«Εκείνη στον Έρωτα» – Ο Π.Θαλασσινός και...

«Εκείνη στον Έρωτα» – Ο Π.Θαλασσινός και η Ε....

Τιμητική πλακέτα στον Περιφερειάρχη Κρήτης για τη...

Τιμητική πλακέτα για τη διαρκή και έμπρακτη υποστήριξη της...

Ηράκλειο:«Εκείνη στον Έρωτα» – Ο Π.Θαλασσινός και...

«Εκείνη στον Έρωτα» – Ο Π.Θαλασσινός και η Ε....

Τιμητική πλακέτα στον Περιφερειάρχη Κρήτης για τη...

Τιμητική πλακέτα για τη διαρκή και έμπρακτη υποστήριξη της...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σύλληψεις για ναρκωτικά και όπλα σε περιοχές της Κρήτης

Σύλληψη ημεδαπού για παραβάσεις Νόμου περί Ναρκωτικών ουσιών Συνελήφθη...

Ηράκλειο:Μουσική παράσταση «Alma Balkanica – Στον παλμό της βαλκανικής ψυχής»,

στο πλαίσιο της Παράλληλης Δράσης «Γυναίκες – Πολιτιστική Κληρονομιά...