Έγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την ανέγερση νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Ημερομηνία:

Κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Μητροπολιτικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εγκρίθηκε το «Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο» για την ανέγερση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Με το εν λόγω Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) προβλέπεται ο εκσυγχρονισμός των ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην περιοχή της Τούμπας, στον Δήμο Θεσσαλονίκης, με την ανάπτυξη νέων, σύγχρονων προδιαγραφών και απαιτήσεων των FIFA / UEFA. Παράλληλα, το ΕΠΣ στοχεύει στην ανάπτυξη έργων αστικής ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής του γηπέδου του ΠΑΟΚ, όπως έχει εξαγγελθεί από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, στο ΕΠΣ περιλαμβάνεται η συνολική αξιοποίηση της έκτασης γύρω από το σημερινό γήπεδο (έκταση «Αλάνας Τούμπας) με χώρους πρασίνου και χρήσεις πολιτισμού και αναψυχής -προκειμένου γήπεδο και περιβάλλουσα περιοχή να λειτουργήσουν ενιαία ως σύνολο- με αντισταθμιστικά οφέλη σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη. Να σημειωθεί ότι βάσει του ΕΠΣ διευθετούνται και επιλύονται διαπιστωμένα προβλήματα εφαρμογής της ισχύουσας ρυμοτομίας στην περιοχή που γειτνιάζει άμεσα με το γήπεδο και προβλέπονται κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και χώροι στάθμευσης.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, δήλωσε:
«Βασικός στόχος του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου είναι -μαζί με τον εκσυγχρονισμό των γηπεδικών εγκαταστάσεων- να γίνει ανάπλαση του ευρύτερου χώρου. Έτσι, τόσο το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, όσο και η περιοχή γύρω από αυτό, να αποτελέσουν υπερτοπικό πυρήνα αναφοράς και τουριστικό πόλο έλξης, με χώρους πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού, εκδηλώσεων, και εστίασης, συνεισφέροντας ουσιαστικά στη βελτίωση της εικόνας της Θεσσαλονίκης».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε γυναίκα που χτύπησε με σκουπόξυλο...

Σε συνολική φυλάκιση 10 μηνών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε...

Θεσσαλονίκη:«Το ημέρωμα της στρίγγλας» στο Θέατρο Σοφούλη

ΤΟ ΗΜΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΣΤΡΙΓΓΛΑΣ The musical (έστω ότι) ΠΡΕΜΙΕΡΑ Σάββατο 7 Νοεμβρίου 21:00 Ο...

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε γυναίκα που χτύπησε με σκουπόξυλο...

Σε συνολική φυλάκιση 10 μηνών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε...

Θεσσαλονίκη:«Το ημέρωμα της στρίγγλας» στο Θέατρο Σοφούλη

ΤΟ ΗΜΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΣΤΡΙΓΓΛΑΣ The musical (έστω ότι) ΠΡΕΜΙΕΡΑ Σάββατο 7 Νοεμβρίου 21:00 Ο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τα μηνύματα της κάλπης στις ΗΠΑ: Στροφή νέων και ισπανόφωνων ψηφοφόρων προς τους Δημοκρατικούς

Περίπου έξι στους δέκα Αμερικανούς αποδοκιμάζουν τον Τραμπ, ενώ...