Εικόνες σοκ από τις φυλακισμένες “ψυχές” στα Χανιά – Σε κλουβιά και χαρτόκουτες 87 γάτες και σκύλοι από… αγάπη

Οι εικόνες που έρχονται στο φως από το παράπηγμα της οδού Θερμοπυλών στα Χανιά σοκάρουν

Εικόνες σοκ από τις φυλακισμένες “ψυχές” στα Χανιά – Σε κλουβιά και χαρτόκουτες 87 γάτες και σκύλοι από… αγάπη

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά τη σύλληψη της γυναίκας από τα Χανιά που της επιβλήθηκε και συνολικό πρόστιμο 200.000 ευρώ για τις κακές συνθήκες που διαβιούσαν σε παράπηγμα δίπλα στο σπίτι της 77 γάτες και 10 σκυλιά. Οι φωτογραφίες από το σημείο είναι σοκαριστικές από τις συνθήκες που φυλάσσονταν τα ζώα. Ζώα φυλακισμένα σε χαρτόκουτες και σε σιδερένια κλουβιά, με μια θλίψη στα μάτια που διαπερνά. Τα βίντεο σοκαριστικά για τις συνθήκες ενώ φαίνεται ότι κάτι περισσότερο ίσως βρήκε η αστυνομία μετά την καταγγελία που έφερε στο φως η Λίντα Σηφοδασκαλάκη.

Γατες Χανιά
Γατες Χανιά
Γατες Χανιά

«Πόσες εκατοντάδες μάτια είδαν το περίεργο δίχτυ με καλαμιές να καλύπτει ερμητικά και στην οροφή την αυλή του φαινομενικά κανονικού σπιτιού σε κεντρική συνοικία των Χανίων;
Πόσες εκατοντάδες αυτιά άκουγαν τόσα χρόνια απελπισμένες κραυγές γατιών από έξω, πόσοι γείτονες ήξεραν ότι κάτι κακό γίνεται στα ζώα μέσα σε αυτό το σπίτι και σιωπούσαν;

Γατες Χανιά

Πόση δυσοσμία και σκουπίδια βρισκόταν μέσα από το δίχτυ αλλά κανείς δεν σκέφτηκε ποτέ να καλέσει μια αρμόδια υπηρεσία για έλεγχο;
Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο στην ανάρτηση, έχοντας υπόψη ότι αυτοί που είχαν τα ζώα σε αυτές τις συνθήκες το έκαναν από αγάπη…» αναφέρει η Λίντα Σηφοδασκαλάκη σε ανάρτησή της στο facebook  και εξιστορεί πως αποκαλύφθηκε η ιστορία με το σπίτι που είχε 77 γάτες και 10 σκυλιά.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Πριν 10 μέρες μας ενημερωθήκαμε ότι σε σπίτι στα Χανιά, από την ερμητικά περιφραγμένη με καλαμιές και δίχτυ αυλή, ακουγόταν απελπισμένες κραυγές γατιών και γαυγίσματα σκύλων.

Την Κυριακή 21/01/2024 έγινε κλήση στην άμεση δράση από μέλη της «Save Animals Chania» στο σπίτι που είχαμε εντοπίσει την κακοποίηση, αλλά η αστυνομία δεν μπόρεσε να μπει μέσα γιατί δεν άνοιγαν. Υποβάλαμε άμεσα το ίδιο απόγευμα γραπτή καταγγελία.
Την Δευτέρα 22/01/2024 κλιμάκιο της αστυνομίας πήγε στο σπίτι και μπήκαν μέσα για έλεγχο. Αυτό που αντίκρισαν, τους σόκαρε τόσο πολύ, που δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψουμε.

Γατες Χανιά

Στο χώρο της αυλής αλλά και μέσα στο σπίτι, πέραν των σκουπιδιών και της βρωμιάς που επικρατούσε, υπάρχουν αυτοσχέδια ξύλινα κουτιά, κλουβιά από παλέτες σκεπασμένα με χαρτόκουτες και νάιλον, συρμάτινα σκουριασμένα κλουβιά καλυμμένα εντελώς, στα οποία μέσα ζουν στρυμωγμένες (ανά ομάδες) 77 ΓΆΤΕΣ!!! Οι γάτες ζουν στο σκοτάδι, πολλές φαίνονται άρρωστες και οι περισσότερες δεν είχαν χώρο καν να κουνηθούν.
Επίσης υπήρχαν 2 σκυλιά περίπου 4 κιλών μέσα σε ένα στενό κλουβί 1Χ1 που δεν τους επέτρεπε καμία κίνηση, 3 σκυλιά δεμένα στον κήπο, και άλλα 5 σκυλιά δεμένα στις καρέκλες και το τραπέζι της κουζίνας του σπιτιού, όλα μικρόσωμα (6-7 κιλά) όλα με τσίβες και βρώμικα.
Συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου ημεδαπή γυναίκα και της επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί κακοποίησης ζώων ύψους πάνω από 200.000 ευρώ.

Γατες Χανιά
Γατες Χανιά
Γατες Χανιά

Θέλετε να θυμώσετε, θέλετε να βρίσετε; Μην το κάνετε. Αυτοί οι άνθρωποι είναι «ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ» δεν έχουν επίγνωση την κακοποίησης που κάνουν στα ζώα. Θεωρούν με τον τρόπο τους ότι τα σώζουν και ότι ο εγκλωβισμός σε σκοτεινά κλουβιά είναι προστασία.
Αυτό που προέχει τώρα είναι να μας βοηθήσετε με ΦΙΛΟΞΕΝΙΕΣ!!! Βοηθήστε αυτά τα ζώα να φύγουν από την ΚΟΛΑΣΗ!!!
Καλούμε, όλους τους συλλόγους και εθελοντές του νομού Χανίων να μας βοηθήσουν με αυτήν την υπόθεση!!! Πρέπει ΟΛΟΙ μαζί να βοηθήσουμε αυτά τα ζώα.
Τα ζώα πρέπει να φύγουν ΑΜΕΣΑ από την κόλαση του εγκλεισμού.

Γατες Χανιά

Πρέπει να μας στηρίξετε με δωρεές γιατί τα ζώα είναι 87!!! Και χρειάζονται εξετάσεις, εμβόλια, στειρώσεις, τροφές. Είναι αδύνατον να το επωμιστούμε αυτό μόνοι μας.
Είμαστε ο μόνος δρόμος για την σωτηρία τους. Η βοήθεια όλων σας με φιλοξενίες ή υιοθεσίες.
Παρακαλώ αν υπάρχουν κάποιοι που θέλουν πραγματικά και έμπρακτα να βοηθήσουν, ας με καλέσουν ή ας μου στείλουν μήνυμα.
Πληρ. 6945900339»

Γατες Χανιά

neakriti.gr 

Τα σχόλια είναι κλειστά.