Εικόνες από τη NASA – Στις φλόγες η υφήλιος

Ημερομηνία:

Από το βόρειο ημισφαίριο, ως το νότιο, που είναι χειμώνας, καίγεται ολόκληρη η Γη, οι πυρκαγιές ξεκίνησαν εδώ και περίπου δέκα ημέρες. Η κλιματική αλλαγή είναι γεγονός.

Στη χώρα, βρισκόμαστε στη χειρότερη στιγμή της μεταπολίτευσης: Πυρκαγιές, πανδημία, οικονομική κρίση. Οι εστίες στην Ελλάδα εξαπλώνονται από άκρη σε άκρη με απίστευτη ταχύτητα, ενώ η οικολογική καταστροφή είναι ανυπολόγιστη.

Πάνω από την Αττική υπάρχει ένα τεράστιο νέφος καπνού και στάχτης, ενώ στη νότια Εύβοια «έβρεξε» αποκαϊδια.

Η Σικελία είναι κατακόκκινη, όπως και η νότια Αφρική, η νότια και η βόρεια Αμερική, η Ανατολική Μεσόγειος και εκατοντάδες ακόμη περιοχές.

Είναι αδιαμφισβήτητη η ανάγκη να σώσουμε τον πλανήτη, ο οποίος, όπως δείχνουν οι εικόνες, μετατρέπεται σε «οικόπεδο».

Να σημειωθεί ότι ο Αμαζόνιος αποτελεί το μεγαλύτερο «πνεύμονα» του πλανήτη. Ο δε επερχόμενος χειμώνας φαίνεται πως θα φέρει νέες φυσικές καταστροφές, κυρίως πλημμύρες.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Πράσινη» θωράκιση για τις ακτές της Κρήτης...

Μια σημαντική δράση δεντροφύτευσης υλοποιήθηκε στις παράκτιες περιοχές της...

Στην ελίτ της Ευρώπης η Ελλάδα: Στις...

Μαζί με ακόμη τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, οι ελληνικές παραλίες...

«Πράσινη» θωράκιση για τις ακτές της Κρήτης...

Μια σημαντική δράση δεντροφύτευσης υλοποιήθηκε στις παράκτιες περιοχές της...

Στην ελίτ της Ευρώπης η Ελλάδα: Στις...

Μαζί με ακόμη τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, οι ελληνικές παραλίες...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λασίθι:Συναυλία LOCOMONDO απόψε στον Άγιο Νικόλαο στην πλαζ του ΕΟΤ

Συμμετέχουν συγκροτήματα του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου Ο Δήμος Αγίου Νικολάου...

Χανιά:Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο ΒΟΑΚ,μετά τον Κόμβο Καλυβών και στον Κόμβο Νωπηγείων

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, η λήψη...