Εικόνες από τη NASA – Στις φλόγες η υφήλιος

Ημερομηνία:

Από το βόρειο ημισφαίριο, ως το νότιο, που είναι χειμώνας, καίγεται ολόκληρη η Γη, οι πυρκαγιές ξεκίνησαν εδώ και περίπου δέκα ημέρες. Η κλιματική αλλαγή είναι γεγονός.

Στη χώρα, βρισκόμαστε στη χειρότερη στιγμή της μεταπολίτευσης: Πυρκαγιές, πανδημία, οικονομική κρίση. Οι εστίες στην Ελλάδα εξαπλώνονται από άκρη σε άκρη με απίστευτη ταχύτητα, ενώ η οικολογική καταστροφή είναι ανυπολόγιστη.

Πάνω από την Αττική υπάρχει ένα τεράστιο νέφος καπνού και στάχτης, ενώ στη νότια Εύβοια «έβρεξε» αποκαϊδια.

Η Σικελία είναι κατακόκκινη, όπως και η νότια Αφρική, η νότια και η βόρεια Αμερική, η Ανατολική Μεσόγειος και εκατοντάδες ακόμη περιοχές.

Είναι αδιαμφισβήτητη η ανάγκη να σώσουμε τον πλανήτη, ο οποίος, όπως δείχνουν οι εικόνες, μετατρέπεται σε «οικόπεδο».

Να σημειωθεί ότι ο Αμαζόνιος αποτελεί το μεγαλύτερο «πνεύμονα» του πλανήτη. Ο δε επερχόμενος χειμώνας φαίνεται πως θα φέρει νέες φυσικές καταστροφές, κυρίως πλημμύρες.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πρώτο θέμα στον βρετανικό Τύπο η φονική...

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στις άλλες χώρες...

Μεγάλη φωτιά στην Κρήτη: Δίωξη για εμπρησμό...

Ο 35χρονος είχε οδηγηθεί την Κυριακή στον εισαγγελέα Πρωτοδικών...

Πρώτο θέμα στον βρετανικό Τύπο η φονική...

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στις άλλες χώρες...

Μεγάλη φωτιά στην Κρήτη: Δίωξη για εμπρησμό...

Ο 35χρονος είχε οδηγηθεί την Κυριακή στον εισαγγελέα Πρωτοδικών...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Χανίων:Δημοπρατείται το έργο αποκατάστασης των επτά Ενετικών Νεωρίων

Το μεγαλύτερο έργο πολιτιστικής κληρονομιάς στην ιστορία της πόλης Ένα...

Βορίζια: Ακόμη ένα επεισόδιο μεταξύ των δύο οικογενειών – Χειροπέδες σε δύο γυναίκες

Τελικά και οι δύο γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες Μπορεί ο χρόνος...