Εκδήλωση του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης για τη Ιστορική Συλλογική Μνήμη στην Ευρώπη

Ημερομηνία:

Εκδήλωση του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης για τη Ιστορική Συλλογική Μνήμη στην Ευρώπη ως παράγοντα κατανόησης των κοινών αξιών στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου “Retour”

Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τη συλλογική ιστορική μνήμη, στον χώρο του Πολύκεντρου Νεολαίας Ηρακλείου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “Retour”.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Γιώργος Αλεξάκης, Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης Εντεταλμένος στον τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων της Περιφέρεια Κρήτης, ο οποίος εξήρε τη σημασία των κοινών ιστορικών αξιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο και πως αυτές καθορίζουν τις υφιστάμενες και μελλοντικές προκλήσεις της.
Ο Κώστας Μαμαλάκης, Ιστορικός ερευνητής, απευθυνόμενος στους νέους από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, παρουσίασε στοιχεία από τη Μάχη της Κρήτης και κατάφερε με έντονα συμπεριληπτικό τρόπο να αποδώσει τη σημασία της Μάχης της Κρήτης, απαντώντας σε σύγχρονα συμφραζόμενα και αναγκαιότητες της εποχής μας.
Επίσης παρουσίασε την ιστορία δύο παιδιών (ενός Άγγλου και ενός Γερμανού) που ξεκίνησαν ως φίλοι και κατέληξαν ως αντίπαλοι στη δίνη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Η εκδήλωση είχε συμμετέχοντες από 5 χώρες της ΕΕ, (Γερμανία, Γαλλία, Τσεχία, Πολωνία, Βουλγαρία), οι οποίοι επισκέφθηκαν το Συμμαχικό Νεκροταφείο στη Σούδα, το Γερμανικό στρατιωτικό νεκροταφείο Μάλεμε, το Ναυτικό Μουσείο Χανίων και το Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου, με σκοπό να κατανοήσουν με σφαιρικό τρόπο τις πτυχές της Μάχης της Κρήτης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αφορολόγητα τα φιλοδωρήματα έως 6.000 ευρώ τον...

Η νέα ρύθμιση θα προωθηθεί άμεσα ώστε να ψηφιστεί...

Σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς ολόκληρη η Κρήτη...

Σε κατηγορία κινδύνου 3, δηλαδή σε υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης...

Αφορολόγητα τα φιλοδωρήματα έως 6.000 ευρώ τον...

Η νέα ρύθμιση θα προωθηθεί άμεσα ώστε να ψηφιστεί...

Σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς ολόκληρη η Κρήτη...

Σε κατηγορία κινδύνου 3, δηλαδή σε υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η Ελλάδα στις φλόγες: 33 συλλήψεις για εμπρησμό τις τελευταίες πέντε ημέρες

Οι 30 υποθέσεις αφορά σε αμέλεια και τρεις σε...

Αφορολόγητα τα φιλοδωρήματα έως 6.000 ευρώ τον χρόνο

Η νέα ρύθμιση θα προωθηθεί άμεσα ώστε να ψηφιστεί...

Τραγική ειρωνεία στα Βίλια: Εθελοντής έσωζε σπίτια ενώ το δικό του γινόταν στάχτη [βίντεο]

Συγκλονίζει το δράμα εθελοντή δασοπυροσβέστη στα Βίλια, ο οποίος...