Εκδήλωση του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης για τη Ιστορική Συλλογική Μνήμη στην Ευρώπη

Ημερομηνία:

Εκδήλωση του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης για τη Ιστορική Συλλογική Μνήμη στην Ευρώπη ως παράγοντα κατανόησης των κοινών αξιών στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου “Retour”

Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τη συλλογική ιστορική μνήμη, στον χώρο του Πολύκεντρου Νεολαίας Ηρακλείου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “Retour”.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Γιώργος Αλεξάκης, Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης Εντεταλμένος στον τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων της Περιφέρεια Κρήτης, ο οποίος εξήρε τη σημασία των κοινών ιστορικών αξιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο και πως αυτές καθορίζουν τις υφιστάμενες και μελλοντικές προκλήσεις της.
Ο Κώστας Μαμαλάκης, Ιστορικός ερευνητής, απευθυνόμενος στους νέους από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, παρουσίασε στοιχεία από τη Μάχη της Κρήτης και κατάφερε με έντονα συμπεριληπτικό τρόπο να αποδώσει τη σημασία της Μάχης της Κρήτης, απαντώντας σε σύγχρονα συμφραζόμενα και αναγκαιότητες της εποχής μας.
Επίσης παρουσίασε την ιστορία δύο παιδιών (ενός Άγγλου και ενός Γερμανού) που ξεκίνησαν ως φίλοι και κατέληξαν ως αντίπαλοι στη δίνη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Η εκδήλωση είχε συμμετέχοντες από 5 χώρες της ΕΕ, (Γερμανία, Γαλλία, Τσεχία, Πολωνία, Βουλγαρία), οι οποίοι επισκέφθηκαν το Συμμαχικό Νεκροταφείο στη Σούδα, το Γερμανικό στρατιωτικό νεκροταφείο Μάλεμε, το Ναυτικό Μουσείο Χανίων και το Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου, με σκοπό να κατανοήσουν με σφαιρικό τρόπο τις πτυχές της Μάχης της Κρήτης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στην Κρήτη το «Όσκαρ» των Ιταλών δημοσιογράφων:...

Καλύτερος Οινογαστρονομικός Προορισμός η Κρήτη Επέστρεψε με βραβεία από την...

Στο Ρέθυμνο για τον Εορτασμό της Εθνικής...

Χρόνια Πολλά, Ελλάδα! Στο Ρέθυμνο, στον τόπο που γεννήθηκα και...

Στην Κρήτη το «Όσκαρ» των Ιταλών δημοσιογράφων:...

Καλύτερος Οινογαστρονομικός Προορισμός η Κρήτη Επέστρεψε με βραβεία από την...

Στο Ρέθυμνο για τον Εορτασμό της Εθνικής...

Χρόνια Πολλά, Ελλάδα! Στο Ρέθυμνο, στον τόπο που γεννήθηκα και...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ισπανία: Τα 17 λεπτά που οδήγησαν στη σιδηροδρομική τραγωδία

Σοβαρά ερωτήματα για τις εντολές του κέντρου ελέγχου μετά...

Πόθεν έσχες: Σταθερά στις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία – Τι ισχύει από φέτος

Το πόθεν έσχες αποκτά έτσι για πρώτη φορά μια...

Δέματα από χώρες εκτός ΕΕ: Τι αλλάζει στις χρεώσεις από την 1η Νοεμβρίου

Από την 1η Νοεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή ένα νέο...