Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον οπλαρχηγό Ιωάννη Βαρδή Βαρδινάκη- Βαρδινογιάννη

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο πολεμικό μουσείο των Αθηνών εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη ζωή και τη δράση του Σφακιανού οπλαρχηγού Ιωάννη Β. Βαρδινάκη- Βαρδινογιάννη , γενικού αρχηγού Σφακίων στην επανάσταση του 1877-78.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση των απανταχού Σφακιανών, ήταν ο ομότιμος καθηγητής του Ε.Μ.Π Ιωάννης Πολυράκης ο οποίος αναφέρθηκε παραθέτοντας σημαντικά ιστορικά στοιχεία, στη ζωή και στη δράση του ήρωα οπλαρχηγού στην απελευθερωτική επανάσταση του 1878.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Λαογραφικός Όμιλος “Κουρήτες” και ο Κρητικός καλλιτέχνης Μανώλης Κονταρός με το συγκρότημά του που ενθουσίασαν τους παριστάμενους με τους χορούς και τη μουσική της Κρήτης.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο πρόεδρος της Ένωσης των απανταχού Σφακιανών παρέδωσε αντίγραφο του Σφακιανού Λαβάρου του 1821 στον κύριο Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη, απόγονο και εκπρόσωπο της οικογένειας του οπλαρχηγού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Βαρδής και η σύζυγός του Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο κ. Γιώργος Ι. Βαρδινογιάννης, η κα Ελένη Κεφαλογιάννη, ο κ. Γιάννης Σ. Βαρδινογιάννης, ο κ. Παύλος Γ. Βαρδινογιάννης, ο κ. Σήφης Ι. Βαρδινογιάννης.

Επίσης το παρών έδωσαν η Βουλευτής Αθηνών, απόγονος του Βαρδινογιάννη, Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Σφακιανός Βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης, ο σφακιανής καταγωγής Βουλευτής Πειραιά Χριστόφορος Μπουτσικάκης, ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ο Αρχηγός του Γ.Ε. Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, εκπροσωπώντας και τον Αρχηγό ΓΕ.Ε.ΕΘ.Α., ο Δήμαρχος Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης, ο πρώην Δήμαρχος Χανίων, πρώην βουλευτής και υφυπουργός Κυριάκος Βιρβιδάκης, η πρώην Βουλευτής Χανίων Λίτσα Κουρουπάκη, ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕ.ΕΘ.Α., Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Υποναύαρχος ε.α. Συμεών Κωνσταντινίδης.https://www.goodnet.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.