Εκδήλωση για την 128η επέτειο από τη Μάχη του Δρομονέρου, στον Δήμο Πλατανιά

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Πλατανιά, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Ζυμβραγού, διοργάνωσαν στον οικισμό Δρομόνερο της Κοινότητας Ζυμβραγού, εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 128η επέτειο της ομώνυμης μάχης.
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο Πεσόντων , στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Προφήτη Ελισσαίου, χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος μεταξύ άλλων ”… τόνισε την ανάγκη να διατηρείται η πολιτιστική μας ταυτότητα, η τοπική ιστορία και η συλλογική μνήμη, μέσα από τα γεγονότα που έχουν λάβει χώρα στον τόπο μας και με τη διοργάνωση σχετικών επετειακών εκδηλώσεων…”
Κεντρική ομιλήτρια ήταν η φιλόλογος κ. Κατερίνα Καραπατάκη, η οποία αναφέρθηκε στα γεγονότα της Μάχης του Δρομονέρου, στη σημασία της στην αποτίναξη του τουρκικού ζυγού από την Κρήτη και στην Ένωση του Νησιού με την Ελλάδα.
Στην εκδήλωση χαιρετισμό επίσης απηύθυνε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κα Σοφία Μαλανδράκη-Κρασουδάκη ενώ παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Πλατανιά κ. Χρήστος Αρχοντάκης, κ.Πολυχρόνης Σημαντηράκη και ο κ.Γιώργος Καλαϊτζάκης, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Ζυμβραγού , Καρρών και Κακοπέτρου κ. Στράτος Ξανθουδάκης, κ. Γεώργιος Αποστολάκης και κ. Νίκος Τσιχλάκης αντίστοιχα, εκπρόσωποι Βουλευτών και Συλλόγων και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Συγχαρητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη στον καθηγητή της...

Τα θερμά του συγχαρητήρια εκφράζει ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος...

Αποτελεσμάτων Εγγραφών στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς...

Από τη Δ/νση Προσχολικής Αγωγής Παιδείας & Δια βίου...

Χανιά:Συγχαρητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη στον καθηγητή της...

Τα θερμά του συγχαρητήρια εκφράζει ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος...

Αποτελεσμάτων Εγγραφών στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς...

Από τη Δ/νση Προσχολικής Αγωγής Παιδείας & Δια βίου...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Ρεθύμνης:Υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης στο έργο της παραλιακής δημοτικής οδού της Σκαλέτας

Συμπληρωματική σύμβαση για την ολοκλήρωση της κατασκευής τοιχίου αντιστήριξης...