Εκδήλωση για την 128η επέτειο από τη Μάχη του Δρομονέρου, στον Δήμο Πλατανιά

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Πλατανιά, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Ζυμβραγού, διοργάνωσαν στον οικισμό Δρομόνερο της Κοινότητας Ζυμβραγού, εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 128η επέτειο της ομώνυμης μάχης.
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο Πεσόντων , στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Προφήτη Ελισσαίου, χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος μεταξύ άλλων ”… τόνισε την ανάγκη να διατηρείται η πολιτιστική μας ταυτότητα, η τοπική ιστορία και η συλλογική μνήμη, μέσα από τα γεγονότα που έχουν λάβει χώρα στον τόπο μας και με τη διοργάνωση σχετικών επετειακών εκδηλώσεων…”
Κεντρική ομιλήτρια ήταν η φιλόλογος κ. Κατερίνα Καραπατάκη, η οποία αναφέρθηκε στα γεγονότα της Μάχης του Δρομονέρου, στη σημασία της στην αποτίναξη του τουρκικού ζυγού από την Κρήτη και στην Ένωση του Νησιού με την Ελλάδα.
Στην εκδήλωση χαιρετισμό επίσης απηύθυνε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κα Σοφία Μαλανδράκη-Κρασουδάκη ενώ παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Πλατανιά κ. Χρήστος Αρχοντάκης, κ.Πολυχρόνης Σημαντηράκη και ο κ.Γιώργος Καλαϊτζάκης, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Ζυμβραγού , Καρρών και Κακοπέτρου κ. Στράτος Ξανθουδάκης, κ. Γεώργιος Αποστολάκης και κ. Νίκος Τσιχλάκης αντίστοιχα, εκπρόσωποι Βουλευτών και Συλλόγων και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Με μεγάλη ανταπόκριση ολοκληρώνται τα «Ανοιχτά Σχολειά»...

Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών και οικογενειών ολοκληρώθηκε την Παρασκευή...

Χανιά : Έκτακτα μέτρα λόγω...

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνσης Κρήτης ανακοινώνεται...

Με μεγάλη ανταπόκριση ολοκληρώνται τα «Ανοιχτά Σχολειά»...

Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών και οικογενειών ολοκληρώθηκε την Παρασκευή...

Χανιά : Έκτακτα μέτρα λόγω...

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνσης Κρήτης ανακοινώνεται...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Οι σκύλοι «διαβάζουν» τα συναισθήματά μας – Τι έδειξε έρευνα στον εγκέφαλό τους

Οι σκύλοι φαίνεται πως μπορούν να ξεχωρίζουν τα ανθρώπινα...

Η «συνταγή» που κρατάει τον εγκέφαλο νέο – Γιατί τη συστήνουν οι ειδικοί

Μια έξοδος με φίλους, μια επίσκεψη στον κινηματογράφο, μια...

Κλιματική αλλαγή: Η ακραία ζέστη απειλεί όλο και περισσότερο τους ηλικιωμένους

Νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, που δημοσιεύεται στο Lancet...