Εκδήλωση για την 128η επέτειο από τη Μάχη του Δρομονέρου, στον Δήμο Πλατανιά

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Πλατανιά, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Ζυμβραγού, διοργάνωσαν στον οικισμό Δρομόνερο της Κοινότητας Ζυμβραγού, εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 128η επέτειο της ομώνυμης μάχης.
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο Πεσόντων , στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Προφήτη Ελισσαίου, χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος μεταξύ άλλων ”… τόνισε την ανάγκη να διατηρείται η πολιτιστική μας ταυτότητα, η τοπική ιστορία και η συλλογική μνήμη, μέσα από τα γεγονότα που έχουν λάβει χώρα στον τόπο μας και με τη διοργάνωση σχετικών επετειακών εκδηλώσεων…”
Κεντρική ομιλήτρια ήταν η φιλόλογος κ. Κατερίνα Καραπατάκη, η οποία αναφέρθηκε στα γεγονότα της Μάχης του Δρομονέρου, στη σημασία της στην αποτίναξη του τουρκικού ζυγού από την Κρήτη και στην Ένωση του Νησιού με την Ελλάδα.
Στην εκδήλωση χαιρετισμό επίσης απηύθυνε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κα Σοφία Μαλανδράκη-Κρασουδάκη ενώ παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Πλατανιά κ. Χρήστος Αρχοντάκης, κ.Πολυχρόνης Σημαντηράκη και ο κ.Γιώργος Καλαϊτζάκης, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Ζυμβραγού , Καρρών και Κακοπέτρου κ. Στράτος Ξανθουδάκης, κ. Γεώργιος Αποστολάκης και κ. Νίκος Τσιχλάκης αντίστοιχα, εκπρόσωποι Βουλευτών και Συλλόγων και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Χανίων:Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση στους...

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα σε συνεργασία με το...

Χανιά:Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Κίσσαμος- Κολυμπάρι

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, η λήψη...

Δήμος Χανίων:Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση στους...

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα σε συνεργασία με το...

Χανιά:Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Κίσσαμος- Κολυμπάρι

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, η λήψη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Γονιμότητα: η ενημέρωση δεν πρέπει να ξεκινά όταν εμφανιστεί το πρόβλημα

Αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία υπηρετεί τα τελευταία δέκα χρόνια...

Πού ζούνε τα πιο ευτυχισμένα Ελληνόπουλα;

Τι αποκαλύπτουν τα ευρήματα πρόσφατης μελέτης του ΚΕΠΕ σε...

Η επιστήμη ξέρει γιατί σήμερα νιώθουμε πιο πολύ νοσταλγία από ποτέ

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η νοσταλγία δεν είναι απλώς...

Ο μεγαλύτερος αρχαίος αμπελώνας της Ελλάδας βρίσκεται στον Ψηλορείτη

Κάλυβος Μυλοποτάμου. Στέλιος Μανωλιούδης Το παρελθόν άφησε τα «χνάρια» του σε...