Εκδήλωση για την Παλαιστίνη στον Άγιο Νικόλαο

Να επιστρέψει τώρα η φρεγάτα «Ψαρά» από την Ερυθρά Θάλασσα!
Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους!

Η Επιτροπή Ειρήνης Λασιθίου, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) εκφράζει την έντονη αντίθεση και την ανησυχία της για την αποστολή της φρεγάτας «Ψαρά» στην Ερυθρά Θάλασσα, στο πλαίσιο της ευρωενωσιακής επιχείρησης «ASPIDES».
Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά ελληνική φρεγάτα που συμμετέχει στην εν λόγω ιμπεριαλιστική επιχείρηση, την ώρα που η κατάσταση στην περιοχή μυρίζει μπαρούτι. Τα επικίνδυνα περιστατικά στα οποία ενεπλάκη η φρεγάτα «Ύδρα» το προηγούμενο διάστημα, καθώς και οι προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας στο πλήρωμα της φρεγάτας «Ψαρά» κατά τον απόπλου της φανερώνουν τους μεγάλους κινδύνους στους οποίους εμπλέκει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τον ελληνικό λαό η κυβέρνηση της ΝΔ, με την στήριξη και των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντισμού.
Αποκαλύπτεται ότι πίσω από το «εθνικό συμφέρον» για το οποίο κάνει λόγο η κυβέρνηση βρίσκονται τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, των Ελλήνων εφοπλιστών που κάνουν μπίζνες στην περιοχή, αλλά και οι δολοφονικοί σχεδιασμοί των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.
Όλα αυτά δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με τα πραγματικά συμφέροντα και τις ανάγκες του ελληνικού λαού. Πολύ περισσότερο πάνε κόντρα στη θέληση του λαού που στην πράξη εναντιώνεται μέσα από μαζικές κινητοποιήσεις στην συνεχιζόμενη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ, με τη στήριξη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.
Αποτελεί πρόκληση την ώρα που η κυβέρνηση με τροπολογία επιχειρεί να κλείσει τη ΛΑΡΚΟ γιατί όπως λέει ζημιώνει οικονομικά το κράτος, την ώρα που οι μισθοί και οι συντάξεις βρίσκονται στα τάρταρα και ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με την αβάσταχτη ακρίβεια, να δαπανάται μισό εκατομμύριο ευρώ την μέρα για την αποστολή της φρεγάτας!
Η Επιτροπή Ειρήνης Λασιθίου και η ΕΕΔΥΕ εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους δεκάδες στρατευμένους και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που αντιτίθενται στις επικίνδυνες αυτές αποφάσεις της κυβέρνησης και καλεί στο δυνάμωμα του αγώνα για να επιστρέψει τώρα η φρεγάτα «Ψαρά». Για να τερματιστεί η συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να μην σταλεί εκτός συνόρων προσωπικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά – Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!

Η Επιτροπή Ειρήνης Λασιθίου (μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη – ΕΕΔΥΕ) εκφράζει την αλληλεγγύη της στο λαό της Παλαιστίνης, ιδιαίτερα στις γυναίκες και τα παιδιά που πλήττονται βάναυσα από τη γενοκτονία που είναι σε εξέλιξη! Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για απεμπλοκή της χώρας από τη συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και επεμβάσεις, τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του !
Καλούμε σε συμμετοχή στην εκδήλωση που διοργανώνει η Ομάδα Γυναικών Αγίου Νικολάου (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας) την Κυριακή 23 Ιουνίου στις 19.00 μ.μ. στην Λίμνη του Αγίου Νικολάου με θέμα:
«ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ»!
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει κεντρική ομιλία, αναγνώσεις, δράση για παιδιά (αντιπολεμική ζωγραφική) & ζωντανή μουσική.

Τα σχόλια είναι κλειστά.