Εκδήλωση των Τ.Ο Χανίων και Σπουδάζουσας της ΚΝΕ για την κρίση στην Ουκρανία

Συναγερμός !Καμία εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία!
Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!

Έλα να συζητήσουμε! .
Κυριακή 27 Φλεβάρη, στις19:00
Αίθουσα ΤΕΕ, Νεάρχου 23 .

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στα Χανιά καλούν όλους τους νέους που παρακολουθούν με ανησυχία τις εξελίξεις να μετατρέψουν το προβληματισμό και την οργή τους σε οργανωμένο αγώναώστε να μπει φρένο στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ,ΝΑΤΟ, ΕΕ.Nα μην υπογραφεί η νέα ελληνοαμερικανική συμφωνία, να κλείσουνόλες οι βάσεις του ΝΑΤΟ στη χώρα.

Τώρα είναι η ώρα να συζητήσουμε, να οργανώσουμε την απάντηση μας!
Έλα και εσύ στηνεκδήλωση που οργανώνουμε τηνΚυριακή 27 Φλεβάρη στις 7μμ στηναίθουσα του ΤΕΕ.
Οι εξελίξεις στην Ουκρανία το τελευταίο διάστημα δείχνουν καθαρά ότι είναι ορατός ο κίνδυνος πολεμικής σύγκρουσης στα ρώσο-ουκρανικά σύνορα που αφορά τον ανταγωνισμό για το μοίρασμα αγορών και επιρροής ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσία. Καμία πλευρά όμως της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης δεν εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουνότι οργανισμοί όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν έχουν καμία σχέση με τη προστασία της ειρήνης, των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των λαών.Για αυτό είναι πολύ επίκαιρη η καμπάνια που διεξάγει η ΚΝΕ με αφορμή την συμπλήρωση των 70 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στον δολοφονικόοργανισμό του ΝΑΤΟ και των 30 χρόνων από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, ιδρυτική πράξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σύνθημα «ΝΑΤΟ και ΕΕ σημαίνει απειλή, αγώνας για αποδέσμευση και ανατροπή!»

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση που με τις αποφάσεις της, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, μετατρέπουν σταθερά τη χώρα σε ένα τεράστιο ΝΑΤΟικό ορμητήριο πολέμου και επεμβάσεων. Όλα τα αστικά κόμματα υποστηρίζουν αυτήν την πολιτική που έχει σαν αποτέλεσμααλλαγές συνόρων και νέα θύματα για τα συμφέροντα των λίγων.

Μόνο το τελευταίο διάστημα έχουμε συνθήκες εμπλοκής της χώρας:
 Επέκταση της βάσης της Σούδας και η αξιοποίηση της ως βασικό σημείο υποστήριξης αμερικάνικων αεροπλανοφόρων και πολεμικών πλοίων που επιχειρούν στη περιοχή μας.Αξιοποίηση της Αλεξανδρούπολης ως σημείο συγκέντρωσης και προώθησης ΝΑΤΟικών στρατευμάτων προς την ανατολική Ευρώπη.Δημιουργία νέων βάσεων.
 Ελλιμενισμό του αεροπλανοφόρου Τρούμαν στη Σούδα, το οποίο διεξάγει επιχειρήσεις στη Ν/Α Μεσόγειο.
 Ανάδειξη της Ελλάδας σε πρώτη χώρα σε δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Τεράστιες δαπάνες δισεκατομμυρίων για εξοπλιστικά προγράμματα που χρησιμεύουν αποκλειστικά σε επιθετικές ενέργειες, στη συμμετοχή σε πολέμους και επεμβάσεις και όχι για την άμυνα της χώρας την ίδια ώρα που μειώνεται ο προϋπολογισμός για την υγεία, παιδεία!.

 Συμφωνίες για συμμετοχή ελληνικών στρατιωτικών αποστολών εκτός συνόρων όπως η αποστολή πυραυλικών συστημάτων στη Σαουδική Αραβία, οι ελληνικές φρεγάτες στη Μαύρη Θάλασσα που συμμετέχουν στη ΝΑΤΟική περικύκλωση της Ρωσίας, η συμμετοχή σε αποστολές με τη Γαλλία στην Υποσαχάρια Αφρική.
Το επιχείρημα ότι «η ΝΑΤΟική συμμαχία μας προστατεύει» καταρρέει μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις αφού η χώρα μας μπαίνει στο στόχαστρο των αντίπαλων στο ΝΑΤΟ ιμπεριαλιστικών συμμαχιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ρωσία διαθέτει ναυτική βάση στη Λιβύη, η οποία έχει στο στόχαστρο τις ΝΑΤΟικές βάσεις στη Μεσόγειο ενώ Ρωσικά πολεμικά πλοία βρίσκονται νότια της Κρήτης και επιχειρούν στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το επιχείρημα ότι «το ΝΑΤΟ προστατεύει την ειρηνική συνύπαρξη των κρατών μελών του» δεν έχει καμία σχέση με τη πραγματικότητα. Παρότι Ελλάδα και Τουρκία είναι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει να αμφισβητεί σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα. Κάτω από την ομπρέλα του ΝΑΤΟ γίνονται τεράστια παζάρια για τη κυριαρχία στο Αιγαίο, για το Κυπριακό.
Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν προστατεύουν τους λαούς. Υπερασπίζονται τα κέρδη των επιχειρηματικών κολοσσών. Γι’ αυτό οι ανάγκες της νεολαίας στη μόρφωση και τη δουλειά με δικαιώματα τσακίζονται με τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Γι’ αυτό δολοφονούνται και ξεριζώνονται λαοί από τη στρατιωτική μηχανή του ΝΑΤΟ.

Κόντρα στο «ρεαλισμό» της υποταγής
Η ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα για την ανατροπή!
Η νέα γενιά μπορεί να δυναμώσει τον αγώνα για:
 Να μην επικυρωθεί η νέα ελληνοαμερικανική συμφωνία και όποια συμφωνία δεσμεύει τον λαό και τη χώρα στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια.
 Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου.

 Κανένας Έλληνας φαντάρος και αξιωματικός έξω από τα σύνορα. Να επιστρέψουν στη χώρα τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
 Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.Αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με τον λαό κυρίαρχο στον τόπο μας

Τα όνειρα και τα δικαιώματα μας δε χωράνε στη κοινωνία της εκμετάλλευσης και των πολέμων.Η διέξοδος βρίσκεται έξω από τα όρια του σημερινού συστήματος. Βρίσκεται στη κοινωνία που παλεύουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.
Τ.Ο Σπουδάζουσας και Χανίων της ΚΝΕ

Τα σχόλια είναι κλειστά.