Εκκενώνεται προληπτικά το χωριό Μαριτσά στη Ρόδο – Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Ημερομηνία:

Την προληπτική εκκένωση του χωριού Μαριτσά της Ρόδου αποφάσισαν αργά το απόγευμα οι αρμόδιες υπηρεσίες, που προσπαθούν να κατασβέσουν την πυρκαγιά στο νησί.

Η απόφαση πάρθηκε διότι, μέχρι εκείνη την ώρα, λόγω του δύσβατου της περιοχής, δεν είχε σβηστεί εστία φωτιάς που υπάρχει στην περιοχή «Κερωνιάτης».

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στη Ρόδο, η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχει επιφέρει σημαντικές καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον του νησιού.

Λόγω των ανέμων που επικρατούν, νωρίς το μεσημέρι αναζωπυρώθηκε το μέτωπο στην περιοχή της Ψίνθου, για την κατάσβεση του οποίου επιχειρούσαν πυροσβεστικές δυνάμεις τόσο από εδάφους, όσο και από αέρος.

Για προληπτικούς λόγους, όπως έγινε γνωστό, αποφασίστηκε να εκκενωθεί και το χωριό της Ψίνθου, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Παράλληλα, μάχη για την αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων και των διάσπαρτων μικρών εστιών πυρκαγιάς που υπάρχουν εξακολουθούν να δίνουν μέχρι αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές στο νησί.

Η πυρκαγιά από το πρωί δεν έχει επεκταθεί, υπάρχουν όμως αρκετές εστίες στον χώρο όπου αναπτύχθηκε η μεγάλη φωτιά την Κυριακή, μεταξύ των χωριών Θολού, Μαριτσών και Ψίνθου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, γίνονταν συνεχείς ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα και υπήρχε έντονη κινητοποίηση από τις δυνάμεις πυρόσβεσης, που ενισχύθηκαν μάλιστα με οχήματα και προσωπικό από άλλες περιοχές της χώρας.

Οι ρίψεις νερού, πάντως, είχαν επικεντρωθεί νωρίτερα στην περιοχή «Κερωνιάτης» στο χωριό Μαριτσά, όπου εξακολουθεί να υπάρχει μία εστία φωτιάς, ωστόσο, αργά το απόγευμα απαφασίσθηκε η προληπτική εκκένωση του χωριού, καθώς δεν κατάφεραν να τη σβήσουν.

Οι πυροσβέστες και οι εθελοντές πρόκειται να μείνουν σε επιφυλακή όλη τη διάρκεια της νύκτας, για να αντιμετωπίσουν τυχόν νέες αναζωπυρώσεις.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το δικαίωμα στην… τεμπελιά και με τη...

Το δικαίωμα στην τεμπελιά, έστω και το Σαββατοκύριακο, έρχεται...

Ο Παύλος Τσίμας με διευρυμένο ρόλο στην...

Το MEGA ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με...

Το δικαίωμα στην… τεμπελιά και με τη...

Το δικαίωμα στην τεμπελιά, έστω και το Σαββατοκύριακο, έρχεται...

Ο Παύλος Τσίμας με διευρυμένο ρόλο στην...

Το MEGA ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για το προσκύνημα στην Ιερά Μονή Μυριοκεφάλων

Ενόψει της εορτής της Γενέσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στις...

Το δικαίωμα στην… τεμπελιά και με τη «σφραγίδα» της επιστήμης

Το δικαίωμα στην τεμπελιά, έστω και το Σαββατοκύριακο, έρχεται...

Ο Παύλος Τσίμας με διευρυμένο ρόλο στην ALTER EGO MEDIA

Το MEGA ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με...