Έκκληση από τον Α΄Μηχανικό του πλοίου στο Τζιμπουτί:”Είμαστε αιχμάλωτοι πάνω από πέντε μήνες”

Mε ανάρτηση της, στην προσωπική της σελίδα στο Facebook,η κόρη του Α΄Μηχανικού του πλοίου που βρίσκεται στο Τζιμπουτί κάνει έκκληση να λήξη η ομηρία τους,που κρατάει από τις 14 Σεπτεμβρίου.

Αιχμάλωτοι πάνω από πέντε μήνες βρίσκονται ναυτικοί σε δυο πλοία του εφοπλιστή Αλέξανδρου Τσάκου που κατασχέθηκαν για χρέη στο Τζιμπουτί.Από τις 14 Σεπτεμβρίου βρίσκονται πάνω στα πλοία ανοιχτά του λιμανιού,καθώς οι αρχές δεν επιτρέπουν τον ελλιμενισμό τους, εξαιτίας οφειλών του πλοιοκτήτη.

Το πλοίο βρίσκεται αγκυροβολημένο τρία μίλια από το λιμάνι του Τζιμπουτί,κρατώντας τους ναυτικούς εδώ και πέντε μήνες σε αυτή την ιδιότυπη ομηρεία.

Με ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook,η κόρη του Α΄Μηχανικού Γιώργου Μπουγιούκου,ανάρτησε ένα κείμενο το οποίο, το έχει γράψει ο πατέρας της όπως αναφέρει.

Δεν μπορούμε να καταλαβούμε γιατί το κράτος. και τα υπουργεία που έχουν την ευθύνη τέτοιων καταστάσεων, δεν λύνουν άμεσα το πρόβλημα των Ελληνών ναυτικών που έχει προκύψει…γιατί τέτοια αδικαιολόγητη κωλυσιεργία…οι αρμόδιοι θα πρέπει να επιληφθούν και να λύσουν άμεσα το συγκεκριμένο θέμα.

Η αναρτηση της στο Facebook αναφέρει 

Το παρακάτω κείμενο μου το έστειλε ο πατέρας μου. Μου ζήτησε να ακουστεί η φωνή του, έστω μέσω του fb, καθώς όλοι έχουν σωπάσει. Το θέμα μας έγινε βαρετό πια… Όποιος θέλει ας το κοινοποιήσει. Ευχαριστώ.

“Είμαστε αιχμάλωτοι πάνω από πέντε μήνες, σε δυο πλοία του Αλέξανδρου Τσάκου που κατασχέθηκαν στο Τζιμπουτί. Μια ιστορία με αρχή τις 14 του Σεπτέμβρη αλλά δίχως τέλος. Ζούμε έναν εφιάλτη. Το κράτος προσπαθεί( ανέξοδα, αναίμακτα να λύσει υποτίθεται το πρόβλημα. Μπορεί να κάνει πολλά για εμάς( κονδύλια υπάρχουν) μπορεί κ πρέπει να στείλει Έλληνες διπλωμάτες. Μπορεί και πρέπει να μας επαναπατρίσει. Αλλά δεν το κάνει. Γιατί άραγε; Το ΥΠΕΞ αδιαφορεί σχετικά με την παράνομη παρακράτηση των ταξιδιωτικών μου εγγράφων. Την παράνομη κράτηση μου όντας σοβαρά ασθενής. Γιατί μου κλέβουν μήνες απο τη ζωή μου; Με ποιο δικαίωμα; Δεν βλέπουν ότι κινδυνεύουμε ; Τόσο αξίζει η ζωή Ελλήνων πολιτών για την Ελλάδα; Η χώρα μου με πρόδωσε. Μόνο οργή και θλίψη μπορώ να νιώσω”.
Γιώργος Μπουγιούκας,
Α’ μηχανικός, αιχμάλωτος ναυτικός στο Τζιμπουτί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.