Εκκλησιαστικό Αντάρτικο: Άνοιξαν εκκλησίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη [video]

Ημέρα πένθους είναι για όλη την Χριστιανοσύνη η Μεγάλη Παρασκευή με την αποκαθήλωση και την ταφή του Ιησού Χριστού

Πολλοί ναοί σήμερα, ημέρα Μεγάλης Παρασκευής άνοιξαν παρά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να παραμείνουν κλειστοί σε όλη την Επικράτεια.

Ένας από τους ναούς που έμειναν ανοιχτοί ήταν ο Ιερός Ναός του Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων, όπως φαίνεται και στο βίντεο του Sputniknews.gr.


Αντίστοιχες εικόνες και στη Θεσσαλονίκη, όπου σύμφωνα με το seleo.gr, πιστοί βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό Άγιας Μαρίνας, Αγίας Βαρβάρας και Αγίου Φανουρίου στην περιοχή της Τούμπας, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Χαλάστρα, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος και στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος.

Ανάλογες σκηνές εκτυλίχθηκαν και στη Λαμία στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας στη Λαμία. Ωστόσο, σύμφωνα με το lamiareport.gr, νωρίς το μεσημέρι όταν ο ιερέας τελείωσε την αποκαθήλωση και πήγε να βγει από το ναό, έξω τον περίμεναν περίπου 20 πιστοί, οι οποίοι, μόλις άνοιξε την πόρτα ο ιερέας, μπήκαν στο ναό αγνοώντας τις εκκλήσεις του ιερέα και του επιτρόπου.

Αμέσως στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία, ενώ ενημερώθηκε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών. Οι αστυνομικοί απομάκρυναν τους πιστούς και η πόρτα ξανάκλεισε χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο. Μάλιστα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα, ειδικά σήμερα πολλοί ιερείς και επίτροποι βρέθηκαν σε δύσκολη θέση κάνοντας τον αστυνομικό, αφού πολλοί ήταν εκείνοι που αγνοώντας τις οδηγίες και τα μέτρα θέλησαν να προσκυνήσουν στον Επιτάφιο.

«Εμείς δεν μπορούμε να έχουμε ρόλο αστυνομικού. Σήμερα θα έπρεπε έξω από την Μητρόπολη και άλλους κεντρικούς ναούς να υπάρχει ένας αστυνομικός ώστε να μην αναγκαζόμαστε να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση εμείς με τους πιστούς. Εφαρμόζουμε τις αυστηρές εντολές του Μητροπολίτη μας και όλα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, αλλά ο δικός μας ρόλος δεν είναι κατασταλτικός….» έλεγε ένας από τους ιερείς στο LamiaReport.

Κάλεσμα για «ντου»

Σημειώνεται ότι εδώ και μέρες στη Λαμία άγνωστοι καλούσαν σε «ντου» στις εκκλησίες, με αφίσες σε διάφορα σημεία της πόλης.

«Μεγάλη Εβδομάδα Ανάσταση! Εισβολή στις εκκλησίες. Όλοι μαζί… αλλιώς σκλαβιά» ήταν το μήνυμα σε μια από τις αφίσες. «Ανοικτή Εκκλησία, ελεύθερη Θεία Κοινωνία, Ανάσταση για όλους» έγραψε μια άλλη. Και η τρίτη έγραφε: «Οι Εκκλησίες χτίστηκαν με τα λεφτά του λαού! Θα μπούμε μέσα και θα κλειδώσουμε απέξω τους άθεους!».

Διαβάστε σχετικά:

Προσήχθη ιερέας που άνοιξε εκκλησία στο Πικέρμι – Συνεχίζονται τα «αντάρτικα» σε όλη την Ελλάδα

Κορυδαλλός: Ένταση στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου – 18 προσαγωγές

Περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στον Κορυδαλλό, ζητώντας την περιφορά του Επιταφίου. Η αστυνομία προχώρησε σε 18 προσαγωγές. Το σκηνικό έντασης δημοσίευσε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο.

Επίσης, πιστοί βρέθηκαν έξω από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας, Αγίας Βαρβάρας και Αγίου Φανουρίου στην περιοχή της Τούμπας, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στηΧαλάστρα, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος και στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το «seleo.gr».

 

Εκεί οι πιστοί πήγαν να ανάψουν ένα κερί, σχηματίζοντας ουρές στους προάλιους χώρους και τα πεζοδρόμια. Παρόλα αυτά, εμφανίστηκε η αστυνομία και ενημέρωσε τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί, για τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.