Έκλεισαν οι κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Με μια ώρα παράταση, δηλαδή στις 21:00 αντί για τις 20:00, έκλεισαν οι κάλπες στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πλέον, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή νέου προέδρου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την αγωνία για Στέφανο Κασσελάκη και Έφη Αχτσιόγλου να χτυπάει κόκκινο.

Λίγο μετά τις 8 το απόγευμα έγινε γνωστό ότι έσπασε το φράγμα των 132.000 ψήφων και ενδέχεται να αγγίξει ακόμα και τις 135.000.

Πριν από αυτές τις εξελίξεις η εκτίμηση ήταν ότι τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 22:30, ωστόσο και αυτή η διαδικασία θα πάει αρκετά πίσω χρονικά.

Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο in
21:20 Λίγα λεπτά αφότου έκλεισαν οι κάλπες οι εκτιμήσεις από το επιτελείο Κασσελάκη μιλούν για νίκη 55% έναντι 45% της Έφης Αχτσιόγλου, ενώ το αντίπαλο στρατόπεδο μιλά για μάχη «σώμα με σώμα»

21:05 Στους 133.261 οι ψηφοφόροι του β’ γύρου

21:00 Κλείνουν οι κάλπες

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ψήφισαν πάνω από 135.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως φαίνεται, η προσέλευση δεν θα φτάσει στα επίπεδα της προηγούμενης εβδομάδας, όπου προσήλθαν 147.000 ψηφοφόροι.

Πλέον βρισκόμαστε εν αναμονή των πρώτων αποτελεσμάτων, ενώ πιο σαφή αποτελέσματα θα έχουμε λίγο μετά τις 22:30.

20:45 Έφτασε στο «στρατηγείο» του ο Στέφανος Κασσελάκης

Στο «στρατηγείο» του στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, απ’ όπου και θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας, έφτασε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο κ. Κασσελάκης δεν έκανε καμία δήλωση στους δημοσιογράφους και τόνισε πως οποιαδήποτε δήλωση θα γίνει το βράδυ έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, στην Κουμουνδούρου.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Κασσελάκης εμφανίστηκε συγκρατημένος και χαμογελαστός αποφεύγοντας να τοποθετηθεί και στις καταγγελίες που είχε κάνει νωρίτερα σχετικά με την εκλογική διαδικασία.
20:37 Λίγο πριν από τις 8 το βράδυ, η συμμετοχή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στη διαδικασία «έσπασε» το φράγμα των 132.000.

Τα σχόλια είναι κλειστά.