Έκλεψε τις εντυπώσεις στα Σκόπια η Μπέτυ Μπαζιάνα!

Έκλεψε τις εντυπώσεις στα Σκόπια η Μπέτυ Μπαζιάνα! Από την ιστορική επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια δεν …..

Από την ιστορική επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Μπέτυ Μπαζιάνα. Η σύντροφος του πρωθυπουργού θα ακολουθήσει δικό της, ξεχωριστό, πρόγραμμα στην πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας.

Όταν το πρωί της Τρίτης (02.04.2019) έφτασε στα Σκόπια το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, όλα ήταν έτοιμα για την υποδοχή του Αλέξη Τσίπρα, του πρώτου Έλληνα πρωθυπουργού που επισκέπτεται τα Σκόπια. Η Μπέτυ Μπαζιάνα ήταν εκείνη που έκλεψε τις εντυπώσεις και αυτή τη φορά.

Με τα μαλλιά της ισιωμένα και φορώντας ένα σκούρο μπλε κοστούμι με λευκό πουκάμισο, η Μπέτυ Μπαζιάνα χάρισε το πιο λαμπερό της χαμόγελο στα μέλη της αντιπροσωπείας που υποδέχτηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό και την ελληνική αποστολή.

Στη σύζυγο του πρωθυπουργό δόθηκε μια ανθοδέσμη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μπέτυ Μπαζιάνα συνοδεύει τον Αλέξη Τσίπρα σε ένα ταξίδι του στο εξωτερικό. Ήταν μαζί του στη Μόσχα, πρόσφατα σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη αλλά και όταν ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Ουάσινγκτον.

Η Μπέτυ Μπαζιάνα θα έχει ξεχωριστό πρόγραμμα στα Σκόπια, ως φιλοξενούμενη της συζύγου του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόρικα Ζάεφ.

Δεν είναι γνωστό αν στη συνάντηση της Μπέτυς Μπαζιάνα με την Ζόρικα Ζάεφ θα είναι παρούσα και η κόρη του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Αλεξάντρα, η οποία τρέφει μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα και την επισκέπτεται συχνά (κυρίως τη Χαλκιδική).Το απόγευμα η σύζυγος του πρωθυπουργού επισκέφθηκε το νεκροταφείο νότια της πόλης των Σκοπίων, όπου άφησε λίγα κόκκινα λουλούδια στον τάφο του ανθρώπου που, μέσα από τις σελίδες του Καζαντζάκη, καταδείχθηκε σε παγκόσμιο σύμβολο ζωής, ανθρωπιάς, αγώνα αλλά και του Ελληνισμού.

Επισημαίνεται ότι ο τάφος του Αλέξη Ζορμπά, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Γεώργιος, ανακαλύφθηκε στο νεκροταφείο Μπούτελ των Σκοπίων μόλις το 1997.

«Ένα πρωί ξημερώματα χωρίσαμε. Αυτός πήγε κατά βορρά», γράφει ο Καζαντζάκης στο βιβλίο του για το χωρισμό του με τον Αλέξη Ζορμπά, που έγινε στις αρχές του 1930.

Για τα χρόνια του Ζορμπά στα Σκόπια (1930-1941) τα στοιχεία είναι συγκεχυμένα. Από τα επιβεβαιωμένα γεγονότα, ο Ζορμπάς μετέβη στη γειτονική χώρα με την κόρη του Κατίνα, η οποία στη συνέχεια παντρεύτηκε εκεί τον Γιοβάν Γιάντα.

Ο Ζορμπάς, μετά το θάνατό του στα Σκόπια το 1941, ετάφη αρχικά στα παλιά νεκροταφεία νότια της πόλης των Σκοπίων. Αργότερα τα δύο εγγόνια του, τα παιδιά της Κατίνας και του Γιόβαν Γιάντα, μετέφεραν τα οστά του σε οικογενειακό τάφο στο νεκροταφείο Μπούτελ, όπου ήδη είχαν ταφεί και οι γονείς τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.