Εκλογές 2023: «Χρησμός» Μητσοτάκη για τις κάλπες

Κατά την επίσκεψη του στον Κορυδαλλό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε έναν διάλογο που έβαλε πολλούς σε σκέψεις για την ημερομηνία των εκλογών του 2023
Φουντώνουν τις τελευταίες ημέρες τα σενάρια για στήσιμο της πρώτης κάλπης στις 9 Απριλίου ( ή στις 2 Απριλίου κατ΄άλλους), με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Κορυδαλλό να ενισχύει αυτή τη φημολογία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διάλογο με έναν ορειβάτη της περιοχής, όπου του αποκάλυψε ότι θέλει να πάει στον Όλυμπο τον Μάιο.

Εκείνος τού απάντησε: «Θα σε πάω εγώ», με τον πρωθυπουργό να λέει: «μετά τις εκλογές θα ανέβουμε!».

Δεδομένου ότι μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης κάλπης πρέπει να μεσολαβήσουν 4-5 εβδομάδες, πολλοί έσπευσαν να τον ερμηνεύσουν σημειώνοντας ότι, εάν οριστεί η ημερομηνία στις 9 Απριλίου, τότε μέχρι τις 21 Μαΐου θα έχει περατωθεί και η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

Βεβαίως, το σενάριο θα μπορούσε να είναι και διαφορετικό. Ενδεχομένως θα μπορούσε να επιλεγεί και η 14η Μαίου για τις δεύτερες κάλπες, ημέρα που θα κάνει εκλογές και η Τουρκία, όπως αποκάλυψε σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία, είναι κοινό μυστικό ότι το ρολόι χτυπά ανάποδα, το έχω πει δημόσια, το λέω κατ’ ιδίαν και σε σας -δεν είναι μυστικό- οι εκλογές θα γίνουν, είτε τον Απρίλιο, είτε τον Μάιο, οι πρώτες εκλογές. Οι δεύτερες θα γίνουν 4 με 5 εβδομάδες μετά, οπότε νομίζω μπορείτε να αντιληφθείτε ότι δουλεύουμε με ένα πολύ αυστηρό χρονοδιάγραμμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο έλληνας πρωθυπουργός την Κυριακή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.