Εκλογές 2023: Ολοταχώς για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου

Ημερομηνία:

Μετά την επιστροφή της διερευνητικής εντολής στην πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον πρωθυπουργό, την σκυτάλη παίρνει αύριο ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δε θα λάβει την εντολή, ενώ την ίδια ημέρα φαίνεται να καλείται στο Προεδρικό και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επίσης δε θα αξιοποιήσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο δρόμος προς την 25η Ιουνίου

Μετά την επιστροφή των διερευνητικών από όλα τα κόμματα, την Κυριακή 28 Μαΐου ή τη Δευτέρα 29 Μαΐου θα γίνει η ορκωμοσία των βουλευτών της νέας Βουλής, ενώ την Τρίτη 30 Μαΐου θα γίνει η εκλογή του προεδρείου της και η διάλυσή της.

Το διάστημα 23 – 28 Μαΐου, θα γίνει ορισμός της υπηρεσιακής κυβέρνησης, μετά τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, με επικρατέστερο όνομα αυτό του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Σαρμά.

Έως τις 7 Ιουνίου θα γίνει η ανακήρυξη των εκλογικών συνδυασμών από τον Άρειο Πάγο. Με στόχο στις 25 του ίδιου μήνα να διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εκλογές πριν ή μετά τη ΔΕΘ; Το...

Κερδίζει έδαφος το σενάριο που θέλει τις βουλευτικές εκλογές...

KKE:Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Για την Παγκόσμια...

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού βρίσκει περίπου 1,4 εκατομμύρια...

Εκλογές πριν ή μετά τη ΔΕΘ; Το...

Κερδίζει έδαφος το σενάριο που θέλει τις βουλευτικές εκλογές...

KKE:Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Για την Παγκόσμια...

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού βρίσκει περίπου 1,4 εκατομμύρια...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο:Αγώνας Δρόμου στη Μνήμη του Νίκου Κοκκινάκη

Κυριακή 19 Απριλίου 2026 – Ανώπολη Έναν αγώνα δρόμου με...

Σχέδιο για πακέτο μέτρων πριν από το Πάσχα: Fuel pass και market pass στο τραπέζι

Στόχος να στηριχθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις και να αποτραπούν...