Εκλογές 2023: Ολοταχώς για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου

Ημερομηνία:

Μετά την επιστροφή της διερευνητικής εντολής στην πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον πρωθυπουργό, την σκυτάλη παίρνει αύριο ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δε θα λάβει την εντολή, ενώ την ίδια ημέρα φαίνεται να καλείται στο Προεδρικό και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επίσης δε θα αξιοποιήσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο δρόμος προς την 25η Ιουνίου

Μετά την επιστροφή των διερευνητικών από όλα τα κόμματα, την Κυριακή 28 Μαΐου ή τη Δευτέρα 29 Μαΐου θα γίνει η ορκωμοσία των βουλευτών της νέας Βουλής, ενώ την Τρίτη 30 Μαΐου θα γίνει η εκλογή του προεδρείου της και η διάλυσή της.

Το διάστημα 23 – 28 Μαΐου, θα γίνει ορισμός της υπηρεσιακής κυβέρνησης, μετά τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, με επικρατέστερο όνομα αυτό του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Σαρμά.

Έως τις 7 Ιουνίου θα γίνει η ανακήρυξη των εκλογικών συνδυασμών από τον Άρειο Πάγο. Με στόχο στις 25 του ίδιου μήνα να διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το φθινόπωρο η αυτοβιογραφία της Ντόρας Μπακογιάννη...

Τι ανέφερε η Βουλευτής ΝΔ Χανίων στο ΕΤ –...

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,7 εκατ. ευρώ...

Κέρδη άνω των 2,7 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ...

Το φθινόπωρο η αυτοβιογραφία της Ντόρας Μπακογιάννη...

Τι ανέφερε η Βουλευτής ΝΔ Χανίων στο ΕΤ –...

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,7 εκατ. ευρώ...

Κέρδη άνω των 2,7 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σταύρος Αρναουτάκης: «Επενδύουμε στον άνθρωπο και θωρακίζουμε τη δημόσια υγεία στην Κρήτη»

εναρκτήρια ομιλία στο 19ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο Με την εναρκτήρια...

Σοκ στην Ηλιούπολη: Στη ΜΕΘ η 17χρονη, βυθισμένο στο πένθος το σχολείο τους

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση παραμένει η 17χρονη που έπεσε...