Εκλογές 2023: Ολοταχώς για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου

Ημερομηνία:

Μετά την επιστροφή της διερευνητικής εντολής στην πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον πρωθυπουργό, την σκυτάλη παίρνει αύριο ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δε θα λάβει την εντολή, ενώ την ίδια ημέρα φαίνεται να καλείται στο Προεδρικό και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επίσης δε θα αξιοποιήσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο δρόμος προς την 25η Ιουνίου

Μετά την επιστροφή των διερευνητικών από όλα τα κόμματα, την Κυριακή 28 Μαΐου ή τη Δευτέρα 29 Μαΐου θα γίνει η ορκωμοσία των βουλευτών της νέας Βουλής, ενώ την Τρίτη 30 Μαΐου θα γίνει η εκλογή του προεδρείου της και η διάλυσή της.

Το διάστημα 23 – 28 Μαΐου, θα γίνει ορισμός της υπηρεσιακής κυβέρνησης, μετά τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, με επικρατέστερο όνομα αυτό του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Σαρμά.

Έως τις 7 Ιουνίου θα γίνει η ανακήρυξη των εκλογικών συνδυασμών από τον Άρειο Πάγο. Με στόχο στις 25 του ίδιου μήνα να διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μεταναστευτικό: Σχέδιο Πλεύρη για αναστολή ασύλου έως...

Συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την ενεργοποίηση έκτακτων μέτρων στα εξωτερικά...

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα εδραιώνει τη θέση της...

Το κυριακάτικο μήνυμα του Πρωθπουργού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Στην...

Μεταναστευτικό: Σχέδιο Πλεύρη για αναστολή ασύλου έως...

Συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την ενεργοποίηση έκτακτων μέτρων στα εξωτερικά...

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα εδραιώνει τη θέση της...

Το κυριακάτικο μήνυμα του Πρωθπουργού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Στην...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συναυλία με τη Σοφία Μανουσάκη στο Ρέθυμνο

Η ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΣΠΙΤΙ...

Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: «Γλυπτά, Πήλινα, Χρυσά, ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ»

Συμμετέχοντας στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης, το Τμήμα...