Εκλογές 2023: Το μήνυμα Μητσοτάκη για τις δεύτερες κάλπες – Το απόγευμα η συνάντηση με τους εκλεγμένους βουλευτές

Ο ίδιος άλλωστε έχει επισημάνει ότι η κάλπη στις 25 Ιουνίου είναι άδεια και πώς όλα ξεκινούν από την αρχή.
Την ανάγκη για συστράτευση με στόχο την ανάδειξη αυτοδύναμης κυβέρνησης θα επισημάνει στους εκλεγμένους βουλευτές και τους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση του στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς.

Ηδη ο πρωθυπουργός στη τελευταία του συνέντευξη έστειλε μήνυμα ζητώντας εκλογική εγρήγορση και προειδοποιώντας ότι δεν θα ανεχθεί φαινόμενα αλαζονείας.

Ο ίδιος άλλωστε έχει επισημάνει ότι η κάλπη στις 25 Ιουνίου είναι άδεια και πώς όλα ξεκινούν από την αρχή.

Και αυτό αναμένεται να επαναλάβει στη σημερινή συνάντησή του, ενώ ταυτόχρονα από την Δευτέρα ξεκινά η προεκλογική του εκστρατεία του κόμματος ενόψει των εκλογών της 25η Ιουνίου.

Πρώτος σταθμός στον δρόμο για τις κάλπες θα είναι τα Δυτικά Προάστια της Αττικής και συγκεκριμένα θα περιοδεύσει στο Περιστέρι, έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας.
Επόμενοι σταθμοί θα είναι η Κρήτη και η Θεσσαλία, ενώ μεγάλη έμφαση θα δοθεί στη βόρεια Ελλάδα.

Το γεγονός ότι η Βόρεια Ελλάδα, η Χαλκιδική συγκεκριμένα, εντάχθηκε ταχέως, κατά πληροφορίες, στο πλάνο περιοδειών των πρώτων προεκλογικών ημερών για τον Μητσοτάκη δεν είναι τυχαίο. Η εν λόγω εκλογική περιφέρεια, στην οποία αναμένεται να βρεθεί ο πρόεδρος της ΝΔ το μεθεπόμενο Σάββατο 3 Ιουνίου, επιφύλασσε απώλειες 2,67 μονάδων για τη ΝΔ με ενισχυμένες τις δυνάμεις της Ελληνικής Λύσης – αν και ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά του Κυριάκου Βελόπουλου καταγράφηκε αλλού, στον Εβρο με 8,72% -, καθώς και με το ΠΑΣΟΚ στο 14,05% από 10,37% το 2019. Επίσης εκεί το κόμμα Νίκη κατέγραψε σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από το πανελλαδικό του, φτάνοντας στο 5,39%.

Οι γαλάζιοι επιτελείς έχουν κυκλώσει επιπλέον (με… κόκκινο μαρκαδόρο) άλλες δύο περιοχές του Βορρά: την Πιερία όπου η πρώτη ΝΔ βγήκε λαβωμένη κατά 6,36 μονάδες και τη Δράμα όπου τα τραύματα μεταφράστηκαν σε περίπου 4,5 μονάδες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.