Εκπαίδευση υπαλλήλων της Περιφέρειας Κρήτης στην Πυροσβεστική για αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών

Ημερομηνία:

Η Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να διαχειριστεί αποτελεσματικά την εκδήλωση έκτακτων περιστατικών, όπως πυρκαγιά, σεισμός, τραυματισμός ή παθολογικό συμβάν εργαζόμενου ή επισκέπτη, προχώρησε στη σύνταξη και έγκριση Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων (ΣΑΕΚ).
Με το ΣΑΕΚ επιδιώκεται σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης:
1. Η προστασία της ζωής και της υγείας του προσωπικού και των επισκεπτών.
2. Η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων του συμβάντος στο περιβάλλον.
3. Ο περιορισμός των ζημιών στα περιουσιακά στοιχεία του Οργανισμού.
4. Η επαναφορά στην κανονικότητα των λειτουργιών της Περιφέρειας.
Το ΣΑΕΚ έχει εγκριθεί, ήδη, με την αριθμ 59/2022 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και με σχετική πράξη του Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης και Οργάνωσης Ζαχαρία Δοξαστάκη έχει συσταθεί τριμελής επιτροπή για το συνολικό συντονισμό αντιμετώπισης των εκτάκτων αναγκών και ο ορισμός των ομάδων πυρασφάλειας. Κρίσιμο στοιχείο για την ορθή πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων αποτελεί η βασική, διαρκής εκπαίδευση και ενημέρωση των υπαλλήλων. Η υπηρεσία ζήτησε τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου για την εκπαίδευση των ομάδων πυρασφάλειας που έχουμε συγκροτήσει και ξεκίνησε το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με εισηγητή τον Επιπυραγό Λουκάκη Ευάγγελο. Θα ακολουθήσουν άλλα δύο εκπαιδευτικά προγράμματα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ζαχαρίας Δοξαστάκης δήλωσε: «Θεωρούμε πολλή σημαντική την εκπαίδευση των υπαλλήλων μας σε θέματα που συνδέονται με την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, με τη συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος και ευχαριστούμε, ιδιαίτερα τον Διοικητή της Π.Υ Ηρακλείου Μ. Σεληνιωτάκη, Πυραγό και τον υπεύθυνο του επιμορφωτικού προγράμματος Ευάγγελο Λουκάκη, Επιπυραγό. Πάγια επιδίωξη μας αποτελεί η διασφάλιση ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος και η προστασία των πολιτών».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Λασίθι:Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αγίου Νικολάου «Γιώργος Μπίας»...

Σε κλίμα συνεργασίας η συνάντηση του Δημάρχου Μανώλη Μενεγάκη...

Ρέθυμνο:Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών για την υπόθεση...

«Ἆρον ἆρον, σταύρωσον αὐτόν !» Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού...

Λασίθι:Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αγίου Νικολάου «Γιώργος Μπίας»...

Σε κλίμα συνεργασίας η συνάντηση του Δημάρχου Μανώλη Μενεγάκη...

Ρέθυμνο:Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών για την υπόθεση...

«Ἆρον ἆρον, σταύρωσον αὐτόν !» Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πανελλαδικές 2026: Πού και πώς διαμορφώνονται οι βάσεις σε 100 σχολές

Ο πήχης για την εισαγωγή στις πιο δημοφιλείς με...

Εορτολόγιο 14 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα 14 Ιουλίου τιμάται η μνήμη των Οσίου Νικοδήμου...

Δημήτρης Σπυριδάκης – «Η Δαμασκηνιά» νέο τραγούδι

Δημήτρης Σπυριδάκης – «Η Δαμασκηνιά» Η Spider Music παρουσιάζει τη...