Με εκπροσώπους του επισιτισμού στην Κρήτη συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης

Ημερομηνία:

Ανακοινώθηκε η ανάθεση της αρμοδιότητας του επισιτισμού σε Αντιπεριφερειάρχη

Συνάντηση με εκπροσώπους του επισιτισμού στην Κρήτη είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στη διάρκεια της οποίας ανακοίνωσε στους εκπροσώπους του κλάδου ότι η αρμοδιότητα για τον επισιτισμό της Κρήτης δίνεται με απόφασή του στην Αντιπεριφερειάρχη Έφη Κουτεντάκη.

Στη συνάντηση μετείχαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Επισιτισμού και Διασκέδασης νομού Ηρακλείου (ΣΕΕΔΝΗ) Μαρία Αντωνακάκη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου καταστηματαρχών Εστίασης Ρεθύμνου Ανδρέας Κλαψινός, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Αγίου Νικολάου Κωστής Ζαχαριάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καφέ – Εστίασης Ιεράπετρας Μανόλης Μιχελαράκης, ο εκπρόσωπος των Κέντρων Διασκέδασης Χανίων Μανόλης Γεραιουδάκης καθώς και ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΕΔΝΗ Νίκος Ρηγάκης, ο εκπρόσωπος των κέντρων διασκέδασης του ΣΕΕΔΝΗ Νώντας Λαμπρινός και ο εκπρόσωπος των κέντρων της Μεσαράς στο ΣΕΕΔΝΗ Λευτέρης Γεωργιλαδάκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία με τον κλάδο που υπήρξε μέχρι σήμερα και υπογράμμισε πως θα συνεχιστούν και θα ενταθούν οι προσπάθειες και οι κοινές διεκδικήσεις προς την κεντρική εξουσία για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων και της στήριξης του κλάδου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Έφη Κουτεντάκη θα έχει μαζί με τις προγενέστερες αρμοδιότητες (Παιδείας, δια βίου μάθησης, νέας γενιάς και απασχόλησης) και τη νέα αρμοδιότητα για τον επισιτισμό και θα φέρει τον τίτλο Παιδείας, Απασχόλησης και Επισιτισμού. Η κα Κουτεντάκη δήλωσε: «Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης για το συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο, προχώρησε στη θεσμοθέτηση της αρμοδιότητας, την οποία αναλαμβάνω με επίγνωση της ευθύνης που μου αναλογεί. Τον ευχαριστώ προσωπικά για την εμπιστοσύνη και εύχομαι μια καλή συνεργασία με όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους του επισιτισμού της Κρήτης, τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους στον κλάδο».

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν οι εκπρόσωποι του επισιτισμού, τόσο για την πρόταση της προέδρου του ΣΕΕΔΝΗ Μ. Αντωνακάκη, για θεσμοθετημένο ρόλο στήριξης του κλάδου από την Περιφέρεια Κρήτης, όσο και για την άμεση ανταπόκριση του Περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη, να αναθέσει και ν’ ανακοινώσει αρμοδιότητα για τον επισιτισμό για πρώτη φορά σε αυτοδιοικητικό φορέα της χώρας. Μάλιστα στις δηλώσεις που έγιναν μετά το τέλος της συνάντησης οι εκπρόσωποι του επισιτισμού εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στο Σταύρο Αρναουτάκη και τόνισαν πως η πρωτοβουλία αυτή ανοίγει το δρόμο για να επιλυθούν σοβαρά προβλήματα. Ενδεικτικά η κα Αντωνακάκη δήλωσε πως «έχουμε ένα σπίτι δικό μας πλέον και ο κλάδος αξίζει γιατί φέρνει πολλά έσοδα στο κράτος, αλλά το κυριότερο απασχολεί πάρα πολλούς εργαζόμενους».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: «Κλείδωσε» η δομή μεταναστών στους Αθανάτους...

Αμετακίνητη παραμένει η κυβέρνηση στην απόφαση να λειτουργήσει κλειστή...

Στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας...

Πρόθυμος να ακούσει όλα τα ζητήματα που έθεσαν οι...

Ηράκλειο: «Κλείδωσε» η δομή μεταναστών στους Αθανάτους...

Αμετακίνητη παραμένει η κυβέρνηση στην απόφαση να λειτουργήσει κλειστή...

Στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας...

Πρόθυμος να ακούσει όλα τα ζητήματα που έθεσαν οι...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αύξηση των ανθρώπων με σακχαρώδη διαβήτη στην Ελλάδα

Από 1,06 σε 1,29 εκατ. οι καταγεγραμμένοι ασθενείς. Σημαντική αύξηση...

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση στην προθεσμία υποβολής μέχρι 24 Ιουλίου

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί σχεδόν 6.200.000 αρχικές δηλώσεις φορολογίας...

Τι αλλάζει για τους ιδιοκτήτες ακινήτων με το ΜΙΔΑ: Διορθώσεις στο Ε9 χωρίς πρόστιμα, το 2027 οι ρυθμίσεις στον ΕΝΦΙΑ

Μεταβατική περίοδος για διορθώσεις πριν την επιβολή προστίμων. Αντίστροφη μέτρηση...

Ηράκλειο: «Κλείδωσε» η δομή μεταναστών στους Αθανάτους – Οριστική η απόφαση της κυβέρνησης

Αμετακίνητη παραμένει η κυβέρνηση στην απόφαση να λειτουργήσει κλειστή...