Εκθέτουν ΕΠΟ, SL 2 από το Υφυπουργείο Αθλητισμού για την αναδιάρθρωση – Η αντίδραση για το… μπλόκο από τις ομάδες

Όπως αναμενόταν προέκυψε αντίδραση από το Υφυπουργείο Αθλητισμού για το γεγονός ότι η Ενωση Σούπερ Λίγκας 2 και Φούτμπολ Λιγκ αποφάσισε να μη γίνει αναδιάρθρωση! Από το Υφυπουργείο Αθλητισμού διέρρευσαν ότι η ενοποίηση των δυο κατηγοριών συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο επειδή το ζήτησε η ΕΠΟ και ότι με τη συμμετοχή των ΕΠΟ, SL2 – FL και του Υφυπουργείου μελετήθηκε τον Οκτώβριο και ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο. Ακόμη, τονίζουν ότι η απόφαση προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη και πολλά ερωτηματικά.

Αναλυτικά η αντίδραση από το Υφυπουργείο Αθλητισμού:

«Η, κατά πλειοψηφία, σημερινή απόφαση του ΔΣ SL2-FL, που ξαφνικά διαφωνεί με την επικείμενη αναδιάρθρωση των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (συγχώνευση της Football League με τη Super League 2 και διατήρηση από την προσεχή σεζόν μόνο δύο επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου), προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη και πλήθος ερωτηματικών.

Η αναδιάρθρωση, που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου, το οποίο τις προσεχείς ημέρες θα συζητηθεί στη Βουλή:

  • ζητήθηκε επισήμως από την ΕΠΟ, πέρυσι στο τέλος του καλοκαιριού,
  • μελετήθηκε τον Οκτώβριο από Ομάδα Εργασίας, η οποία συστάθηκε με εκπροσώπους από ΕΠΟ, SL2 – FL και του Υφυπουργείου,
  • κατέληξε σε σχέδιο διαφάνειας και αυστηρών αναπτυξιακών κριτηρίων συμμετοχής (Μετοχικό Κεφάλαιο 250.000€, Εγγυητική Επιστολή 100.000€, δικαίωμα συμμετοχής του 50% των παικτών στις ελληνικές εθνικές ομάδες),
  • ανακοινώθηκε έγκαιρα τον Ιανουάριο,
  • υποβλήθηκε σε δημόσια Διαβούλευση τον Φεβρουάριο

και κρίνεται απολύτως απαραίτητη και επιβεβλημένη για τη δημιουργία συνθηκών αξιοπιστίας, βιωσιμότητας, ανταγωνιστικότητας και ποιότητας.

Σε κάθε περίπτωση, το Υφυπουργείο Αθλητισμού, ανοικτό πάντοτε στον διάλογο, αναμένει με ενδιαφέρον τη σχετική συνάντηση που αιτείται το ΔΣ της SL2-FL».

Τα σχόλια είναι κλειστά.