Εκτός ψηφοδελτίων ο Πολάκης – Την Πέμπτη στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Ο Αλέξης Τσίπρας εισηγήθηκε την παραπομπή Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Εκτός ψηφοδελτίων ο Πολάκης – Την Πέμπτη στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Μετά από τρεις ώρες ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το μέλλον του Παύλου Πολάκη στο κόμμα, μετά την εμπρηστική του ανάρτηση, με την οποία στοχοποίησε δημοσιογράφους, δικαστικούς, αλλά και τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ.

Ο Αλέξης Τσίπρας εισηγήθηκε την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Να σημειωθεί ότι με ομόφωνη απόφαση των μελών του Εκτελεστικού Γραφείου, ο πρώην υπουργός μένει εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ για τις προσεχείς εκλογές.

Παράλληλα, ο κ. Πολάκης αναμένεται να παρουσιαστεί την Πέμπτη ή την Παρασκευή στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, που επρόκειτο να συνεδριάσει αύριο, Τετάρτη, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα, λόγω της υπόθεσης Πολάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεδριάσει τελικά την Πέμπτη.

Και θα είναι εκείνη που θα επικυρώσει την απόφαση να τεθεί εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος, η οποία θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα διαγράψει τον Παύλο Πολάκη από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ – κάτι που θεωρείται απίθανο, σύμφωνα με πληροφορίες – ή θα αναστείλει για ένα διάστημα την κομματική του ιδιότητα.

Τσίπρας: «Εγώ αποφάσισα την παραπομπή του»

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τόνισε: «έχω ευθύνη να προστατεύσω το κόμμα μου, εγώ αποφάσισα την παραπομπή και την καθαίρεσή του από τη θέση του τομεάρχη».

Μιλώντας σε συνέδριο για την υγεία και ερωτηθείς για την υπόθεση Πολάκη και τις πολιτικές αντιδράσεις που έχει πυροδοτήσει από την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως εκείνος κρίνει «το μέτρο και τον βαθμό της αξιολόγησης των πράξεων που εκθέτουν το κόμμα μας».

«Έχω ευθύνη να προστατέψω το κόμμα μου, αλλά να προχωρήσω προς τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Από εκεί και πέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει διαδικασίες και όργανα», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κληθείς να σχολιάσει σχόλιο του πρωθυπουργού, ο οποίος δήλωσε ότι «όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν, ανήγαγαν τον πολακισμό σε βασική ιδεολογία του κόμματός τους και τώρα το πληρώνουν», ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «εμείς δεν σκοπεύουμε να κοιμηθούμε, θα είμαστε ενεργοί μέσα στην κοινωνία, για να δώσουμε τη μάχη για την πολιτική αλλαγή που είναι αναγκαία για τον τόπο».

Σχολίασε ότι «ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να βρήκε την ευκαιρία σήμερα – στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται», είπε χαρακτηριστικά, «αλλά να γνωρίζουμε όλοι ότι επί ημερών του η χώρα έχει διασυρθεί για την καταρράκωση του κράτους δικαίου».

Όσο για την κριτική που δέχεται ότι «ανέχθηκε το φαινόμενο του Πολακισμού», ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ανοικτό και δημοκρατικό κόμμα, δεν στέλνει στην Επιτροπή Δεοντολογίας τα στελέχη του, γιατί έχουν διαφορετική γραμμή».

Υπογράμμισε, όμως, ότι «είναι άλλο να έχει κανείς διαφορετική άποψη, είναι άλλο να την εκφράζει στα όργανα ή και δημόσια να λέει ‘αυτή είναι η άποψή μου’, και είναι άλλο στην προεκλογική περίοδο, όταν είναι υποψήφιος βουλευτής, να θέτει δημόσια ένα άλλο σχέδιο, και είναι άλλο να απαντά και σε συνεντεύξεις που εγώ είχα κάνει την ίδια μέρα και είχα καταθέσει τις προτάσεις και τις θέσεις μου».

«Ο Μητσοτάκης έλεγε συμμορίτες δημοσιογράφους»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, λέγοντας ότι θέλει να είναι απόλυτα σαφής και δίκαιος στις κρίσεις του, ανέφερε χαρακτηριστκά: «Ο κ. Μητσοτάκης ήταν που, από βήματος της Βουλής, αναφέρθηκε σε δημοσιογράφους ως συμμορίτες. Δεν είδα να υπάρχει η ίδια αντίδραση».

Και προσέθεσε: «Ο κ. Γεωργιάδης είχε αναφερθεί απέναντι στην κυρία Τουλουπάκη, λέγοντας ότι ‘θα τη γδάρω και θα τη βάλω φυλακή’. Δεν είδα να υπάρχει καμία αντίδραση από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ούτε να κινείται προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ», επεσήμανε, «θα λύσει τα όποια προβλήματα – παραφωνία στη δημόσια έκφραση, μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες του».

Και σημείωσε πως «η θέση μας είναι ότι θα έρθουμε στη διακυβέρνηση του τόπου, για να δημιουργήσουμε θεσμούς αξιοκρατίας, λογοδοσίας, διαφάνειας, ελευθερίας, όχι για να εκδικηθούμε, ούτε για να γκρεμίσουμε».

Ερωτηθείς, τέλος, αν θεωρεί πως προεκλογικά αποτελεί πλήγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή η συζήτηση, είπε πως «κάνει ζημιά το γεγονός ότι αντί να ασχολούμαστε με τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, τις προγραμματικές μας θέσεις, έχουμε ένα 48ωρο που ασχολούμαστε με αυτό».

Τα σχόλια είναι κλειστά.