Εκτός σχολείου παραμένουν τα παιδιά των αρνητών της μάσκας!

Εξακολουθούν να επιμένουν κατά της χρήσης μάσκας από τα παιδιά, γονείς, που παραβλέποντας όσα επισημαίνουν οι επιστήμονες, δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο όπου είναι υποχρεωτική η μάσκα.

Πληροφορίες της εφημερίδας «Φωνή του Μαλεβιζίου» αναφέρουν ότι υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά στην περιοχή του Μαλεβιζίου, με παιδιά που δεν κάθισαν ούτε μια ημέρα στα θρανία, εξαιτίας των απόψεων των γονιών τους.

Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν.Ηρακλείου, Μανώλης Μπελαδάκης επιβεβαίωσε ότι το φαινόμενο υπάρχει στην περιφερειακή ενότητα του Ηρακλείου διευκρινίζοντας ωστόσο ότι τα περιστατικά αυτά σε σχέση με το συνολικό αριθμό των μαθητών είναι απειροελάχιστα. Τα περιστατικά αυτά είναι λίγο παραπάνω από δέκα και από την πρώτη στιγμή έχει γίνει ενημέρωση στην Εισαγγελία Ανηλίκων.

Όπως είπε ο κ. Μπελαδάκης, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου φοιτούν περίπου 23 χιλιάδες μαθητές. Μετά τις εγγραφές των παιδιών στα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ελάχιστοι γονείς πήγαν στους διευθυντές των σχολείων και κατέθεσαν ένα υπογεγραμμένο έγγραφο με το οποίο αρνούνται τη φοίτηση των παιδιών τους με μάσκα. Τα στοιχεία αυτά συγκεντρώθηκαν και κατατέθηκαν στην Εισαγγελία Ανηλίκων.

Το θέμα αυτό έχει και νομική διάσταση αφού τίθεται θέμα παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, καθώς η φοίτηση στο δημοτικό και στο γυμνάσιο είναι υποχρεωτική αλλά έχει και εκπαιδευτική πτυχή. Οι διευθυντές με συνεχείς διαβουλεύσεις με τους γονείς επιχειρούν να τους πείσουν για την επιστροφή των παιδιών στα θρανία.

«Μας έτυχε περίπτωση που η μητέρα τελικά πήγε το παιδί στο σχολείο παρά την άρνηση του πατέρα», σημείωσε ο κ. Μπελαδάκης. Ο ∆ιευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ρωτήθηκε από τη “Φωνή του Μαλεβιζίου” για το τι προβλέπεται σε περίπτωση που συσσωρευτούν αδικαιολόγητες απουσίες. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι τα παιδιά κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά τους και να πάνε ξανά στην ίδια τάξη διότι δεν υπάρχει περίπτωση αυτές οι απουσίες να δικαιολογηθούν. Η ∆ιεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου γνωρίζει ποια παιδιά απουσιάζουν δικαιολογημένα από τις φυσικές τάξεις. Πρόκειται συνολικά για δεκαπέντε μαθητές, οκτώ σε δημοτικά και επτά σε νηπιαγωγεία, που έχουν υποκείμενα νοσήματα και δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα. Γι αυτές τις περιπτώσεις θα γίνουν διαδικτυακές τάξεις με τη συμμετοχή παιδιών και από άλλα σημεία της χώρας. Προς το παρών αυτά τα παιδιά ενημερώνονται με εκπαιδευτικό υλικό για τα μαθήματα που χάνουν.

Για όλες τις άλλες περιπτώσεις, των μην δικαιολογημένων απουσιών, υπάρχει ο κίνδυνος της απώλειας της χρονιάς και της υποχρεωτικής επανάληψής της, το επόμενο σχολικό έτος.

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.