ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ:Τελετή αναγόρευσης του Καθ. Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, στον Άγιο Νικόλαο, θα πραγματοποιηθεί η τελετή αναγόρευσης του κ. Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη, Καθηγητή Χρηματοοικονομικής Διοίκησης και Διευθυντή του Εργαστηρίου Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, σε αναγνώριση της συνεισφοράς του στη Διοικητική Επιστήμη και ειδικότερα στους τομείς του Μάνατζμεντ και της Χρηματοοικονομικής.

Το πρόγραμμα της τελετής και το βιογραφικό σημείωμα του τιμώμενου είναι διαθέσιμα στον σύνδεσμο: https://www.hmu.gr/el/news/16809

Η εκδήλωση, λόγω των περιοριστικών μέτρων, θα πραγματοποιηθεί με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων.
Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Kωνταντίνος Ζοπουνίδης είναι Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Επίσης, είναι Distinguished Research Professor στο Audencia, School of Management (Nantes). Επιπροσθέτως, είναι Ακαδημαϊκός στη Royal Academy of Doctors και στη Royal Academy of Economics and Financial Sciences της Ισπανίας. Είναι Editor-in-Chief στα ακόλουθα Διεθνή περιοδικά: Operational Research: An International Journal (Springer), International Journal of Multicriteria Decision Making (Inderscience), The International Journal of Financial Engineering and Risk Management (Inderscience), The Journal of Computation Optimization in Economics and Finance (Nova Publishers) και The International Journal of Corporate Finance and Accounting (IGI Global). Επίσης, είναι Editor in Chief στη επιστημονική σειρά του Springer Cooperative Management. Ακόμη, είναι Associate Editor in New Mathematics and Natural Computation (World Scientific), Optimization Letters (Springer), International Journal of Banking, Accounting and Finance (Inderscience), International Journal of Data Analysis Techniques and Strategies (Inderscience) and European Journal of Operational Research (Elsevier). Από το 2012 είναι Πρόεδρος της Financial Engineering and Banking Society (FEBS).

Στα πλαίσια της ερευνητικής του δραστηριότητας του έχουν απονεμηθεί πολλές τιμητικές διακρίσεις μεταξύ των οποίων: (1) Το 1996, το Διεθνές Ίδρυμα MOISIL (MOISIL International Foundation) του απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο και Δίπλωμα Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών του Ανθρώπου για το ερευνητικό του έργο στην ανάπτυξη πολυκριτήριων ευφυών συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων και την εφαρμογή τους στον επιστημονικό χώρο του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ και της εκτίμησης των χρηματοοικονομικών κινδύνων. (2) Το 2000 του απονεμηθεί το Βραβείο καλύτερης διεπιστημονικής εργασίας από το Decision Sciences Institute. (3) Το 2009 κέρδισε το βραβείο της Emerald Literati Network. (4) Το 2010 το Διεθνές Περιοδικό EJOR (Elsevier) τον βράβευσε ως Best Reviewer, ενώ το 2012 του απονεμήθηκε από το ίδιο περιοδικό το Certificate of Excellence in Reviewing. (5) Το 2012 του απονεμήθηκε βραβείο για τη μακροχρόνια ερευνητική συνεισφορά του στον τομέα Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Λήψης Αποφάσεων από το Ecole Superieure de Commerce de Paris Europe. (6) Η Διεθνής Εταιρεία Πολυκριτήρια Ανάλυση Αποφάσεων του απένειμε το 2013 το Edgeworth-Pareto Award για την πολυετή επιστημονική προσφορά του στο χώρο της λήψης αποφάσεων με πολλαπλά κριτήρια.

Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο το οποίο μέχρι στιγμής αποτελείται από 100 βιβλία που έχουν εκδοθεί από ελληνικούς και διεθνείς εκδοτικούς οίκους και πάνω από 500 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή έγκυρα περιοδικά πάνω στο χώρο της επιχειρησιακής έρευνας, της διαχείρισης χρηματοοικονομικών κινδύνων, της πολυκριτήριας ανάλυσης και του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ, χώροι στους οποίους επικεντρώνονται τα βασικά ερευνητικά ενδιαφέροντα. Έχει πραγματοποιήσει πολλές διαλέξεις και μαθήματα ως Προσκεκλημένος Καθηγητής σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.