Ελ.Βατσινά: Αναγκαία η ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, ενόψει μεταθέσεων

Αναφορά της βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ για την ανάγκη ενίσχυσης Α.Τ. και Α.Σ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου

Ως αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά, το έγγραφο – αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου με θέμα την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας του Ηρακλείου, ενόψει των τακτικών μεταθέσεων.

Στην αναφορά η κ.Βατσινά σημειώνει ότι “στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων σας, ενόψει της νέας θητείας σας στο Υπουργείο Προστασίας του πολίτη, ευλόγως πρέπει να τοποθετηθεί η Ασφάλεια του Κράτους”. Ως εκ τούτου, με δεδομένες τις ειδικές συνθήκες που ισχύουν στο Ηράκλειο, η αστυνόμευση τόσο της υπαίθρου όσο και του ορεινού τμήματος του νομού “αποτελούν έργο δύσκολο, χρονοβόρο και ως επί το πλείστον αφορά την πρόληψη και πάταξη εγκλημάτων που χρειάζονται ειδικό χειρισμό και προσοχή”. Ωστόσο, όπως σημειώνει, δυστυχώς, περιπολεί ένα μόνο όχημα με 2 ή 3 αστυνομικούς για το μισό της περιοχής και πλέον. Ταυτόχρονα ο νέος αερολιμένας στο Καστέλλι θα “γεννήσει” νέες ανάγκες, με αποτέλεσμα η ανθρωποδύναμη των 24 αστυνομικών του Α.Τ. Μινώα Πεδιάδος και των 3 αστυνομικών του Α.Σ. Καστελλίου να μην επαρκούν.

Η βουλευτής υπογραμμίζει ότι τα προβλήματα διογκώνονται κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου, στα Α.Τ. Χερσονήσου και Μαλεβιζίου, που “επιφορτίζονται καθημερινά δεκάδες υποθέσεις, τόσο αυτόφωρων αδικημάτων, όσο και έρευνας της τοπικής εγκληματικότητας”.

Για το λόγο αυτό, η Ελένη Βατσινά τονίζει ότι ενόψει των μεταθέσεων για το 2024, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου “πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά με την προκήρυξη αυξημένων θέσεων στους Πίνακες Μεταθέσεων” και καλεί τον Υπουργό να στελεχώσει πλήρως τα αστυνομικά τμήματα και τους σταθμούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.