Ελαιόλαδο: Στο Ηράκλειο Ιταλοί και Ισπανοί έμποροι για το “χρυσάφι” της Κρήτης

Ελαιόλαδο: Στο Ηράκλειο Ιταλοί και Ισπανοί έμποροι για το “χρυσάφι” της Κρήτης

Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον για το κρητικό ελαιόλαδο από το εξωτερικό με τις εκτιμήσεις του αγροτικού κόσμου να κάνουν λόγο για νέα αύξηση στην τιμή του προϊόντος.

Την ίδια ώρα εκπρόσωποι οίκων από Ισπανία και Ιταλία βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο Ηράκλειο και σε άλλες περιοχές του νησιού προκειμένου να κάνουν διερευνητικές επαφές ώστε να εισάγουν στη χώρα τους ποσότητες ελαιολάδου για να καλύψουν τα κενά που προέκυψαν στην φετινή τους παραγωγή λόγω τον συνθηκών ξηρασίας στις δύο αυτές χώρες.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση του προϊόντος δεν αποκλείεται να φέρει νέα αύξηση στην τιμή του ελαιολάδου το οποίο τώρα πωλείται από 4,40 ευρώ έως και 4,5 ευρώ το κιλό.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών και ελαιοπαραγωγών Κρήτης Πρίαμος ιερωνυμάκης, σχολίασε πως η ζήτηση στο Κρητικό ελαιόλαδο είναι τεράστια και πως οι τιμές των 4,40 και 4,5 ευρώ το κιλό θα πρέπει να κρατηθούν και δεν θα πρέπει οι παραγωγοί να πωλούν όπου υπάρχουν τιμές χαμηλότερες από αυτές.

Την ίδια ώρα και όπως αναφέρει ο κ. Ιερωνυμάκης, μέχρι στιγμής σε επίπεδο νησιού έχει συλλεχθεί περίπου το 25% του ελαιοκάρπου και αν κάνεις λάβει υπόψιν του ότι οι εκτιμήσεις φέτος μιλούν για 100.000 τόνους ελαιολάδου, τότε το 25% μεταφράζεται σε 20.000 τόνους παραγωγής μέχρι τώρα.

Η φετινή ελαιοκομική περίοδος στην Κρήτη η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αναμένεται να ολοκληρωθεί με τις καλύτερες των προδιαγραφών, με δεδομένη την υψηλή τιμή του ελαιολάδου αλλά και της ποιότητας του προϊόντος η οποία φέτος αναμένεται να είναι εξαιρετική. ekriti.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.