Ελαιοπαραγωγοί: Στις 145.000 οι δηλώσεις οικονομικής στήριξης

Ημερομηνία:

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στο πλαίσιο της Πρόσκλησης του Μέτρου 21 «Έκτακτη, προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Ειδικότερα, υποβλήθηκαν 144.354 αιτήσεις, από κατά κύριο επάγγελμα παραγωγούς ελαιολάδου, συνολικού αιτούμενου ύψους ενίσχυσης 126.919.277 ευρώ.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εξαντλώντας τις προβλεπόμενες από τον σχετικό Κανονισμό της Ε.Ε. χρηματοδοτικές δυνατότητες του ΠΑΑ θα προβεί άμεσα στην αξιολόγηση των αιτήσεων ώστε το συντομότερο δυνατό να προχωρήσει στην ένταξη και πληρωμή του συνόλου των επιλέξιμων δικαιούχων.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης δήλωσε «για πρώτη φορά στα χρονικά, επιτυγχάνεται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα η ολοκλήρωση των διαδικασιών ενεργοποίησης ενός συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος με τέτοια χρηματοδοτική βαρύτητα και όχι μόνο, γεγονός που καταδεικνύει την άμεση ανταπόκριση της Πολιτείας στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που δημιούργησε η επέλευση της πανδημίας COVID 19, ταυτόχρονα με την σταθερή στοχοπροσήλωσή μας στην υπηρέτηση των αναγκών του πρωτογενούς τομέα της πατρίδας μας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σε άμεσο κίνδυνο η ελαιοκαλλιέργεια στην Κρήτη...

Ετοιμάζει τον φάκελο η Περιφέρεια, για να ζητηθούν αποζημιώσεις...

Αυτός είναι ο οδικός χάρτης για την...

Ολοκληρωμένη στρατηγική παρέμβαση για τον κλάδο της τυροκομίας από...

Σε άμεσο κίνδυνο η ελαιοκαλλιέργεια στην Κρήτη...

Ετοιμάζει τον φάκελο η Περιφέρεια, για να ζητηθούν αποζημιώσεις...

Αυτός είναι ο οδικός χάρτης για την...

Ολοκληρωμένη στρατηγική παρέμβαση για τον κλάδο της τυροκομίας από...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χρηματοδότηση ύψους 987.770,02 ευρώ για συντηρήσεις και επισκευές υποδομών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Χρηματοδότηση, συνολικού ύψους 987.770,02 ευρώ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ενέκρινε...

Xανιά:Ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τα Κοινωνικά Συσσίτια Σπλαντζιας

Τα Κοινωνικά Συσσίτια Σπλαντζιας διοργανώνουν την ετήσια κοπή της...

Ηράκλειο:Κοπή πίτας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πατσίδων

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατσίδων...

Δήμος Ηρακλείου:Όλα έτοιμα για το 2ο «Parkrun Heraklion» στα Ενετικά Τείχη, την Κυριακή 25/1

Περισσότεροι από 450 δρομείς κάλυψαν όλες τις θέσεις συμμετοχής Περισσότεροι...