Ελαιοπαραγωγοί: Στις 145.000 οι δηλώσεις οικονομικής στήριξης

Ημερομηνία:

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στο πλαίσιο της Πρόσκλησης του Μέτρου 21 «Έκτακτη, προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Ειδικότερα, υποβλήθηκαν 144.354 αιτήσεις, από κατά κύριο επάγγελμα παραγωγούς ελαιολάδου, συνολικού αιτούμενου ύψους ενίσχυσης 126.919.277 ευρώ.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εξαντλώντας τις προβλεπόμενες από τον σχετικό Κανονισμό της Ε.Ε. χρηματοδοτικές δυνατότητες του ΠΑΑ θα προβεί άμεσα στην αξιολόγηση των αιτήσεων ώστε το συντομότερο δυνατό να προχωρήσει στην ένταξη και πληρωμή του συνόλου των επιλέξιμων δικαιούχων.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης δήλωσε «για πρώτη φορά στα χρονικά, επιτυγχάνεται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα η ολοκλήρωση των διαδικασιών ενεργοποίησης ενός συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος με τέτοια χρηματοδοτική βαρύτητα και όχι μόνο, γεγονός που καταδεικνύει την άμεση ανταπόκριση της Πολιτείας στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που δημιούργησε η επέλευση της πανδημίας COVID 19, ταυτόχρονα με την σταθερή στοχοπροσήλωσή μας στην υπηρέτηση των αναγκών του πρωτογενούς τομέα της πατρίδας μας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΟΠΕΚΕΠΕ: 58 Κρητικοί στο εδώλιο για παράνομες...

Σύμφωνα με τη δικογραφία οι κατηγορούμενοι φέρονται να δήλωναν...

Αγρότες: Επιστροφή στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ –...

Νέα ρύθμιση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών δίνει τη...

ΟΠΕΚΕΠΕ: 58 Κρητικοί στο εδώλιο για παράνομες...

Σύμφωνα με τη δικογραφία οι κατηγορούμενοι φέρονται να δήλωναν...

Αγρότες: Επιστροφή στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ –...

Νέα ρύθμιση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών δίνει τη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στη Χαϊδελβέργη αύριο η πρώτη διεθνής παρουσίαση της αρχαιολογικής έρευνας στην Παπούρα

Θα περιλαμβάνει δύο υβριδικές διαλέξεις με φυσική παρουσία και...

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Τέλος στο «πορτάκι της ντροπής» – Η λύση που βάζει φρένο στις ουρές

Λύση στο χρόνιο κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργούνταν στις αφίξεις...

Youth Pass 2026: Αντίστροφη μέτρηση για τα 150 ευρώ – Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις

Λίγες ημέρες απομένουν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής...

«Αυτισμός: Ακολουθώντας τα βήματα στη διαδρομή του φάσματος»

Ενδιαφέρουσα ημερίδα την Τετάρτη 13 Μαΐου και ώρα 09:30...