Ελαιοπαραγωγοί: Στις 145.000 οι δηλώσεις οικονομικής στήριξης

Ημερομηνία:

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στο πλαίσιο της Πρόσκλησης του Μέτρου 21 «Έκτακτη, προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Ειδικότερα, υποβλήθηκαν 144.354 αιτήσεις, από κατά κύριο επάγγελμα παραγωγούς ελαιολάδου, συνολικού αιτούμενου ύψους ενίσχυσης 126.919.277 ευρώ.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εξαντλώντας τις προβλεπόμενες από τον σχετικό Κανονισμό της Ε.Ε. χρηματοδοτικές δυνατότητες του ΠΑΑ θα προβεί άμεσα στην αξιολόγηση των αιτήσεων ώστε το συντομότερο δυνατό να προχωρήσει στην ένταξη και πληρωμή του συνόλου των επιλέξιμων δικαιούχων.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης δήλωσε «για πρώτη φορά στα χρονικά, επιτυγχάνεται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα η ολοκλήρωση των διαδικασιών ενεργοποίησης ενός συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος με τέτοια χρηματοδοτική βαρύτητα και όχι μόνο, γεγονός που καταδεικνύει την άμεση ανταπόκριση της Πολιτείας στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που δημιούργησε η επέλευση της πανδημίας COVID 19, ταυτόχρονα με την σταθερή στοχοπροσήλωσή μας στην υπηρέτηση των αναγκών του πρωτογενούς τομέα της πατρίδας μας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Ώρα μηδέν για τον 12ο Παγκρήτιο...

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη σας προσκαλούν...

ΑΑΔΕ: Άνοιξε εκ νέου το σύστημα ΕΑΕ...

Το σύστημα θα παραμείνει ανοικτό έως και την Τετάρτη...

Κρήτη: Ώρα μηδέν για τον 12ο Παγκρήτιο...

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη σας προσκαλούν...

ΑΑΔΕ: Άνοιξε εκ νέου το σύστημα ΕΑΕ...

Το σύστημα θα παραμείνει ανοικτό έως και την Τετάρτη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Νέες ταυτότητες: Το e-παράβολο των 10 ευρώ, η έκπτωση για πολύτεκνους και τα «έξυπνα» ραντεβού

Η καταληκτική προθεσμία του Αυγούστου, η αυτόματη άντληση στοιχείων...

Μητσοτάκης: Η Τεχνητή Νοημοσύνη και το «έξυπνο κράτος» προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία

“Η επόμενη περίοδος, μέχρι το 2030, είναι περίοδος κοσμοϊστορικών...

Λευτέρης Αυγενάκης στο 16ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

«Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη της ευθύνης, του...

Τι θέλει η Ευρώπη από την Ελλάδα στην Eurovision;

Περιμένοντας την εμφάνιση του Akyla στον τελικό της Eurovision...