Ελλάδα 2021: Οι γιατροί εξέταζαν με ομπρέλες μέσα στο Κέντρο Υγείας λόγω τρύπιας στέγης!

Τραγελαφικές εικόνες – Πλημμύρισε το Κέντρο Υγείας στη Ζαγορά – Η βροχή έμπαινε από την τρύπια στέγη _ Χθές λοιπόν Κυριακή το κεντρο υγείας πλημμύρισε με αποτέλεσμα τραγελαφικά γεγονότα, όπως το να πρέπει να κρατούν οι ασθενείς και οι γιατροί ομπρέλα στο εσωτερικό μιας υγειονομικής μονάδας!

Ελλάδα 2021: Οι γιατροί εξέταζαν με ομπρέλες μέσα στο Κέντρο Υγείας λόγω τρύπιας στέγης!

Δεν είναι μόνο το νοσοκομείο του Ρίου που πλημμύρισε από τη βροχή. Ανάλογες σκηνές εκτυλίχτηκαν και στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς στο Πήλιο και ήρθαν να υπενθυμίσουν την κακή κατάσταση των κτιριακών υποδομών πολλών υγειονομικών μονάδων του ΕΣΥ στη χώρα λόγω έλλειψης των αναγκαίων κονδυλίων.

Κρατούσαν ομπρέλα μέσα στο κτίριο

Χθές λοιπόν Κυριακή το κεντρο υγείας πλημμύρισε με αποτέλεσμα τραγελαφικά γεγονότα, όπως το να πρέπει να κρατούν οι ασθενείς και οι γιατροί ομπρέλα στο εσωτερικό μιας υγειονομικής μονάδας!

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες από τις χθεσινές πλημμύρες στο Κέντρο Υγείας, στο βάθος υπάρχουν οδοντιατρικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που είναι μέσα στις κούτες. Δεν εγκαθίστανται λόγω της διαρροής νερού στο εσωτερικό παρά το γεγονός ότι υπάρχει οδοντίατρος ο οποίος φυσικά μετακινήθηκε λόγω έλλειψης αντικειμένου!

Εγκρίνονται κονδύλια που δεν καλύπτουν το κόστος επισκευής

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βλάβες στην πέτρινη σκεπή του Κέντρου Υγείας δεν επισκευάζονται καθώς θεωρείται μεγάλο το κόστος λόγω της ειδικής κατασκευής που επιβάλλεται από τον οικιστικό κανονισμό της περιοχής.

Μάλιστα το κονδύλι που είχε εγκριθεί δεν έφθανε για να καλύψει το κόστος και έτσι οι διαγωνισμοί κηρύχθηκαν άγονοι, ενώ τώρα τρέχει άλλος διαγωνισμός.

Ανάλογες καταστάσεις άλλωστε συμβαίνουν και στο Νοσοκομείο του Ρίου με τις αναγκαίες επισκευές που δεν γίνονται, διότι εξασφαλίστηκαν πριν μερικά χρόνια χρήματα για την επισκευή με προγράμματα της περιφέρειας, τα οποία χρήματα ωστόσο δεν αξιοποίηθηκαν. Τώρα πάλι εγκρίθηκε κονδύλι αλλά η όλη διαδικασία κολλάει στις περιβαντολογικές μελέτες.

«Μπορεί λόγω κοροναϊού να πέρασε σε δεύτερη μοίρα η αδυναμία συντήρησης των κτιριακών εγκαταστάσεων, όμως εν όψει χειμώνα κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Μην φθάσουμε στο σημείο για να ασχοληθούν με την επισκευή τους να καταρρεύσουν οροφές και θρηνήσουμε θύματα» τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.