Ελλάδα : Αποβιβάστηκαν οι επιβάτες του πλοίου στην Ηγουμενίτσα

Ημερομηνία:

Τέλος στην Οδύσσεια των 538 επιβατών του «Olympic Champion» μπήκε στην Ηγουμενίτσα λίγο μετά τις 10 το πρωί, αφού αποβιβάστηκαν με ασφάλεια όλοι από το φλεγόμενο πλοίο.Όπως ανακοίνωσε μέσα του Facebook ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, «Είναι ασφαλείς όλοι οι επιβάτες. Οι συντονισμένες προσπάθειες πληρώματος και Λιμενικού απέδωσαν το καλύτερο αποτέλεσμα».Μαζί με τους επιβάτες αποβιβάστηκε και το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος του πλοίου, ενώ δύο άτομα που παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της Ηγουμενίτσας.

Από το γκαράζ η φωτιά

Η φωτιά κρίνεται ελεγχόμενη καθώς δούλεψαν από την πρώτη σιτγμή τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης του πλοίου. Με ειδικό εξοπλισμό οι πυροσβέστες μπήκαν στο γκαράζ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέταρτο γκαράζ σε δύο φορτηγά.Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έσπευσαν πλωτό του Λιμενικού, ένα ρυμουλκό, πυροσβεστικά οχήματα από την περιοχή καθώς και από τους γειτονικούς νομούς Πρέβεζας, Άρτας και Ιωαννίνων.

Λίγο μετά τον απόπλου η φωτιά
Η πυρκαγιά ξέσπασε στο επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο Olympic Champion της ANEK LINES λίγο μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι.

Το πλοίο, που είχε προορισμό την Βενετία της Ιταλίας, επέστρεψε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.Το πλοίο μετέφερε 538 επιβάτες και 75 μέλη πληρώματος, καθώς και 293 οχήματα.

Το Olympic Champion ναυπηγήθηκε το 2000, έχει ολικό μήκος 204 μέτρα και πλάτος 26,13 μέτρα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σοκαριστικό δυστύχημα με οπαδούς του ΠΑΟΚ στη...

Φέρεται να ήταν οπαδοί του ΠΑΟΚ από την Ελλάδα...

Ρουμανία: Πολύνεκρο τροχαίο με βαν – Πληροφορίες...

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, βαν που ξεκίνησε από την...

Σοκαριστικό δυστύχημα με οπαδούς του ΠΑΟΚ στη...

Φέρεται να ήταν οπαδοί του ΠΑΟΚ από την Ελλάδα...

Ρουμανία: Πολύνεκρο τροχαίο με βαν – Πληροφορίες...

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, βαν που ξεκίνησε από την...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-header-ad
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Ηρακλείου:Τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στην οδό Καραϊσκάκη από τη ΔΕΥΑΗ

Εργασίες 28-29/1 στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης Στην τοποθέτηση κεντρικού...

Κρήτη: Γυναίκα ζούσε τον τρόμο στο ίδιο της το σπίτι

Σύζυγος και πεθερά συνελήφθησαν από την αστυνομία ενώ σε...

Ρουμανία: Πολύνεκρο τροχαίο με βαν – Πληροφορίες για Έλληνες οπαδούς του ΠΑΟΚ

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, βαν που ξεκίνησε από την...