Ελλάδα:Η συγκίνηση του Λευτέρη Αυγενάκη, από τις μνήμες με τις δραστηριότητες αθλητών ΑμεΑ στην Κρήτη

στην ανακοίνωση της κατασκευής του εθνικού Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου

Ιδιαίτερα συγκινημένος ξεκίνησε τον χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στην ανακοίνωση της κατασκευής του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου στη Ραφήνα!

«Είναι ευλογία και ευχαριστώ το Θεό που μου δίνει τη δυνατότητα να δρομολογήσουμε ένα μεγάλο έργο για Άτομα με Αναπηρία, παρέχοντάς τους μια μεγάλη, ασφαλή και σύγχρονη εγκατάσταση, η οποία θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους» είπε ο Ηρακλειώτης Υφυπουργός Αθλητισμού και αμέσως μετά εξηγήθηκε η συγκίνησή του.

Ο κ. Αυγενάκης είχε φέρει στο νου του μνήμες και εμπειρίες από τους συντοπίτες του Παραολυμπιονίκες, προπονητές και γενικά τους ανθρώπους που αντιμετώπιζαν προβλήματα στην καθημερινότητά τους:

«Όταν πριν λίγα χρόνια ξεκινούσαμε στην Κρήτη τις δραστηριότητες για αθλητές με κινητικά προβλήματα, παρέα με τον Παραολυμπιονίκη Μανώλη Στεφανουδάκη, τον Παραολυμπιονίκη Γιώργο Καπελάκη, τον προπονητή Γιώργο Βαρβεράκη και τον Πρόεδρο του Αθλητικού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία «Τάλως», Πάρη Επιτροπάκη, διαπιστώσαμε πόσο δύσκολο ήταν να εξασκηθεί το αυτονόητο δικαίωμα αυτών των ανθρώπων στην άθληση».

Και πρόσθεσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού: «Σήμερα, βρίσκομαι εδώ, για να ανακοινώσουμε τη δρομολόγηση ενός πολύ σημαντικού έργου για τα ΑμεΑ, του Παρολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου. Ένα έργο σπουδαίο με ιστορική σημασία γιατί είναι το πρώτο στη χώρα».

Αναφορά, όμως, έκανε ο κ. Αυγενάκης και σε αντίστοιχη εγκατάσταση στο Ηράκλειο: «Την ίδια ώρα, αυτό το έργο, έρχεται συνδεόμενο με ένα μικρό Αθλητικό Κέντρο ΑμεΑ στον Αφρατιά του Δ. Φαιστού για να εξυπηρετήσει Άτομα με Αναπηρία στην Κρήτη, αλλά και με την διάταξη στο αθλητικό νομοσχέδιο που ανακοινώσαμε και σύντομα θα τεθεί σε διαβούλευση, για τους συνοδούς Αθλητών ΑμεΑ».

Τα σχόλια είναι κλειστά.