Ελλάδα:Καταγγελία-διαμαρτυρία Πανελληνίου Συλλόγου Πτυχιούχων

Ημερομηνία:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Πανελληνίου Συλλόγου Πτυχιούχων
*******************
Σήμερα 25/01/2022, συντάσσεται η παρούσα καταγγελία ύστερα από την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων για την πρόσληψη 100 ατόμων ΠΕ κατηγορίας στην υπ’ αρ. ΣΜΕ 1/2021 προκήρυξη του e-ΕΦΚΑ.

Με βαθιά οργή και αγανάκτηση καταγγέλλουμε τον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ.Δουφεξή και τον Υπουργό Εργασίας κ.Χατζηδάκη για το γεγονός πως παρακάμφθηκαν για ακόμη μια φορά τα κριτήρια του διαγωνισμού για βολέματα ημετέρων.

Οι προσλήψεις αυτές αποτελούν προϊόν αναξιοκρατίας καθώς υπάρχουν απτά στοιχεία πως αγνοήθηκαν και παρακάμφθηκαν σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις αρκετά κριτήρια και το αποκορύφωμα αυτού είναι πως δεν υπάρχει καν δυνατότητα ένστασης για όλο αυτό το μπάχαλο της μοριοδότησης και της διαμόρφωσης του τελικού πίνακα κατάταξης επιτυχόντων. Πράγμα που προκαλεί αλγεινή εντύπωση επίσης είναι πως σε πολλές περιπτώσεις προσλήφθηκαν υποψήφιοι με πτυχία εντελώς εκτός των προδιαγραφών του διαγωνισμού.

Δυστυχώς αυτό που διαπιστώνεται είναι πως η επιλογή των υποψήφιων που έγινε μόνο από τον ίδιο τον φορέα πραγματοποιήθηκε χωρίς ίχνος αξιοκρατίας.
Όταν όμως παρακάμπτεται με τέτοιο κυνικό και απροκάλυπτο τρόπο ο ΑΣΕΠ και τα μόνα κριτήρια που ορίζονται είναι από στελέχη του φορέα και του Υπουργείου τότε πραγματικά η όλη διαδικασία δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και αποτελεί προϊόν καταγγελίας.

Ζητούμε από τους αρμόδιους Φορείς να τηρήσουν τα προσχήματα και να μας απαντήσουν γιατί γίνεται τέτοια απαξίωση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού;;
Επίσης ζητάμε:
1) Να γίνει άμεσα επανέλεγχος της μοριοδότησης όλων των υποψηφίων.
2) Να δοθεί άμεσα η δυνατότητα ένστασης σε όλους τους υποψήφιους για τουλάχιστον 7 ημέρες.
Τέλος, η παρούσα καταγγελία αποδεικνύει πως το επιτελικό και το πελατειακό κράτος δυστυχώς ακόμη καλά κρατούν. Όμως η κυβέρνηση της ΝΔ θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για την διάλυση των δομών του κράτους αλλά και για την έλλειψη αξιοκρατίας το συντομότερο.

Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Πτυχιούχων
Γιώργος Δημητριάδης

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πρωτομαγιά… σαν Χριστούγεννα: Η πιο κρύα των...

Μια άκρως… χειμωνιάτικη Πρωτομαγιά βιώνουν φέτος πολλές περιοχές της...

Εκδίδεται η προκήρυξη για 1.000 μόνιμες θέσεις...

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους η προκήρυξη...

Πρωτομαγιά… σαν Χριστούγεννα: Η πιο κρύα των...

Μια άκρως… χειμωνιάτικη Πρωτομαγιά βιώνουν φέτος πολλές περιοχές της...

Εκδίδεται η προκήρυξη για 1.000 μόνιμες θέσεις...

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους η προκήρυξη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά:Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες με το πρόσχημα υπαλλήλων ΔΕΔΔΗΕ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες με το...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης τμήματος της οδού Κισσάμου του Δήμου Χανίων.

Ανακοινώνεται με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων ότι θα...

Χανιά:“Αναβολή πεζοπορικής δράσης στην Κεφάλα Βουκολιών από τον Δήμο Πλατανιά”

Ο Δήμος Πλατανιά ενημερώνει ότι η προγραμματισμένη για αύριο...