Ελλάδα : Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Ζάκυνθο: Κάηκαν σπίτια, ανεξέλεγκτες οι φλόγες

Ημερομηνία:

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Ζάκυνθο για να ελέγχξουν τη φωτιά που ξέσπασε στο νησί το πρωί της Κυριακής στα χωριά Κερί και Αγαλάς και εξακολουθεί να καίει ανεξέλεγκτα.Με το πρώτο φως της ημέρας στην επιχείρηση κατάσβεσης ρίχτηκαν εκ νέου τα εναέρια μέσα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις αυξήθηκαν σε μία προσπάθεια να περιοριστούν οι φλόγες.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν πως έχουν καεί 2 σπίτια και η σκεπή ενός ξενοδοχείου.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν αυτή την ώρα 171 πυροσβέστες, 52 οχήματα, 2 ομάδες ΜΕΤΠΕ, 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Συνδρομή παρέχουν 13 υδροφόρες και 5 μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και του ΟΤΑ.

Τι δήλωσε ο δήμαρχος στο CNN Greece

Ο δήμαρχος Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης μιλώντας στο CNN Greece έκανε λόγο για μια πολύ δύσκολη νύχτα, λέγοντας πως η εικόνα δεν είναι καλή.

«Καιγόμαστε. Η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη», τόνισε χαρακτηριστικά χθες το βράδυ.

Στην κεντρική πλατεία του χωριού Κερί, το οποίο έχει εκκενωθεί -αφού οι κάτοικοί του έχουν μεταφερθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ζακύνθου- έχει στηθεί από την Κυριακή συντονιστικό κέντρο, με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να συντονίζει από εκεί όλες τις ενέργειες των πυροσβεστών και όλων των άλλων εμπλεκομένων στην επιχείρηση.

Κλειστά σχολεία

Από τον Δήμο Ζακύνθου ανακοινώθηκε ότι μετά από απόφαση του δημάρχου Ζακύνθου, για σήμερα Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο του Κερίου θα παραμείνουν κλειστά.

Επίσης, δεν θα εκτελεστούν με τα μέσα μεταφοράς οι μετακινήσεις των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τα χωριά Κερί και Αγαλά.

Εκκενώθηκαν δύο χωριά
Η φωτιά, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ξέσπασε στις 11:00 το πρωί της Κυριακής αρχικά στο χωριό Κερί. Από το μεσημέρι, τα μέτωπα της πυρκαγιάς διασπάστηκαν κι η φωτιά, που κατακαίει πευκοδάσος, άρχισε να κατευθύνεται προς το χωριό Αγαλάς.

Οι Αρχές άμεσα προχώρησαν στην εκκένωση των δύο χωριών, κατά την οποία χρησιμοποιήθηκαν λεωφορεία του δήμου και των ΚΤΕΛ Ζακύνθου. Πολλοί ακόμη πολίτες απομακρύνθηκαν από την περιοχή και με δικά τους μέσα.Παράλληλα, αποφασίστηκε και η εκκένωση ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή. Με εντολή των αρμόδιων Αρχών, τρία λεωφορεία ΚΤΕΛ Ζακύνθου παρέλαβαν 120 άτομα περίπου, που διέμεναν σε ένα από τα ξενοδοχεία, και τα μετέφεραν σε άλλο κατάλυμα στην περιοχή του Καλαμακίου.

Στο νησί έπνεαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ισχυροί άνεμοι, δυσκολεύοντας το έργο των πυροσβεστών.ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μενδώνη: Κτήμα του Ελληνικού Δημοσίου οι φωτογραφίες...

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προχώρησε σε δήλωση σχετικά...

Απίστευτος Καραλής με 6,17μ.: Αφησε πίσω του...

Αλμα χωρίς προηγούμενο από τον Εμμανουήλ Καραλή στο Πανελλήνιο...

Μενδώνη: Κτήμα του Ελληνικού Δημοσίου οι φωτογραφίες...

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προχώρησε σε δήλωση σχετικά...

Απίστευτος Καραλής με 6,17μ.: Αφησε πίσω του...

Αλμα χωρίς προηγούμενο από τον Εμμανουήλ Καραλή στο Πανελλήνιο...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Απρόσκοπτα και με σημαντική πρόοδο οι αρχαιολογικές εργασίες στην Παπούρα

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της ΕΦΑ Ηρακλείου στον Δήμο...

Μενδώνη: Κτήμα του Ελληνικού Δημοσίου οι φωτογραφίες των εκτελεσμένων της Καισαριανής

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προχώρησε σε δήλωση σχετικά...

Απίστευτος Καραλής με 6,17μ.: Αφησε πίσω του τον θρυλικό Μπούμπκα!

Αλμα χωρίς προηγούμενο από τον Εμμανουήλ Καραλή στο Πανελλήνιο...

Τι συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ: Προτεραιότητα η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και της ναυσιπλοΐας στη Μέση Ανατολή

Αναβαθμίζονται τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν για στόχους αμερικανικού...