Ελλάδα: ΣΟΚ με τα σημερινά κρούσματα ξεπέρασαν τα 1600

Ημερομηνία:

Κρούσματα : Ρεκόρ με 1.690 νέα – Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Στα ύψη τα κρούσματα σήμερα, Παρασκευή . Αναλυτικά η ημερήσια έκθεση επιτήρησης της Covid-19 από τον ΕΟΔΥ.

Συνεχίζεται η εξάπλωση του κορονοϊού με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 1.690 νέα κρούσματα σήμερα (1.211 χθες), αριθμό που αποτελεί νέο ρεκόρ, ενώ τρομακτική άνοδο παρουσιάζουν και οι διασωληνώσεις.

Από τα παραπάνω περιστατικά, τα 64 συνδέονται με γνωστές συρροές ενώ 35 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Παράλληλα, το σύνολο των θετικων διαγνώσεων στη χώρα, από την αρχή της επιδημίας και μέχρι σήμερα, πλησιάζει τις 40.000 (37.196), όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση.

Την ίδια ώρα, οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και χρκειάζονται μηχανική υποστήριξη «εκτοξεύτηκαν» στους 128, από 114 την Πέμπτη.

Τέλος, ο αρμόδιος Οργανισμός κατέγραψε ακόμη 5 θύματα της Covid-19, με το σύνολο των ασθενών που κατέληξαν από επιπλοκές του ιού στην Ελλάδα να φτάνει τους 620.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 1690 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 35 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 37196, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες.

Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News – Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
4083 (11.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 13107 (35.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

128 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 37 (28.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 286 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 620 θανάτους συνολικά στη χώρα. 236 (38.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Υπενθυμίζεται πως η σημερινή τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό αναβλήθηκε λόγω του ισχυρού σεισμού στη Σάμο, όπου έσπευσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μείωση των τιμών της ενέργειας και στήριξη...

Οι ελληνικές θέσεις για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις...

ΑΣΕΠ: Δύο μεγάλα «αγκάθια» στις προσλήψεις για...

Πόσο καθυστερεί η διαδικασία πρόσληψης - Σε ποιους κλάδους...

Μείωση των τιμών της ενέργειας και στήριξη...

Οι ελληνικές θέσεις για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις...

ΑΣΕΠ: Δύο μεγάλα «αγκάθια» στις προσλήψεις για...

Πόσο καθυστερεί η διαδικασία πρόσληψης - Σε ποιους κλάδους...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μείωση των τιμών της ενέργειας και στήριξη των νοικοκυριών θα ζητήσει ο Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής

Οι ελληνικές θέσεις για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις...

ΑΣΕΠ: Δύο μεγάλα «αγκάθια» στις προσλήψεις για το Δημόσιο

Πόσο καθυστερεί η διαδικασία πρόσληψης - Σε ποιους κλάδους...

Κάμερες στα ταξί για την προστασία των οδηγών ζητά η Ομοσπονδία των ιδιοκτητών

Νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει ή -εφόσον αποφασιστεί- θα...