Ελλάδα: ΣΟΚ με τα σημερινά κρούσματα ξεπέρασαν τα 1600

Ημερομηνία:

Κρούσματα : Ρεκόρ με 1.690 νέα – Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Στα ύψη τα κρούσματα σήμερα, Παρασκευή . Αναλυτικά η ημερήσια έκθεση επιτήρησης της Covid-19 από τον ΕΟΔΥ.

Συνεχίζεται η εξάπλωση του κορονοϊού με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 1.690 νέα κρούσματα σήμερα (1.211 χθες), αριθμό που αποτελεί νέο ρεκόρ, ενώ τρομακτική άνοδο παρουσιάζουν και οι διασωληνώσεις.

Από τα παραπάνω περιστατικά, τα 64 συνδέονται με γνωστές συρροές ενώ 35 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Παράλληλα, το σύνολο των θετικων διαγνώσεων στη χώρα, από την αρχή της επιδημίας και μέχρι σήμερα, πλησιάζει τις 40.000 (37.196), όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση.

Την ίδια ώρα, οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και χρκειάζονται μηχανική υποστήριξη «εκτοξεύτηκαν» στους 128, από 114 την Πέμπτη.

Τέλος, ο αρμόδιος Οργανισμός κατέγραψε ακόμη 5 θύματα της Covid-19, με το σύνολο των ασθενών που κατέληξαν από επιπλοκές του ιού στην Ελλάδα να φτάνει τους 620.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 1690 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 35 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 37196, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες.

Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News – Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
4083 (11.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 13107 (35.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

128 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 37 (28.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 286 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 620 θανάτους συνολικά στη χώρα. 236 (38.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Υπενθυμίζεται πως η σημερινή τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό αναβλήθηκε λόγω του ισχυρού σεισμού στη Σάμο, όπου έσπευσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Προσβάσιμος τουρισμός στην πράξη: Τι χρειάζεται να...

Η προσβασιμότητα στον τουρισμό αποτελεί βασική προϋπόθεση για όλους...

«Market Pass»: Τα vouchers θα μπορούν να...

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΛΑ. Την ένταξη των λαϊκών...

Προσβάσιμος τουρισμός στην πράξη: Τι χρειάζεται να...

Η προσβασιμότητα στον τουρισμό αποτελεί βασική προϋπόθεση για όλους...

«Market Pass»: Τα vouchers θα μπορούν να...

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΛΑ. Την ένταξη των λαϊκών...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρέθυμνο:Πρόγραμμα Εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2026

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΕΘΥΜΝΗΣ Πρόγραμμα Εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2026 ...

Γέφυρα Ιστορίας και Πολιτισμού στον Άγιο Νικόλαο

Με λαμπρότητα και βαθιά συγκίνηση πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της...

Στην τελική φάση βρίσκεται η μελέτη για τη βελτίωση της λιμενικής υποδομής στο Σίσι Λασιθίου.

Αυτοψία πραγματοποιήθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο Σισίου, παρουσία του μελετητή...