Ελλάδα: ΣΟΚ με τα σημερινά κρούσματα ξεπέρασαν τα 1600

Ημερομηνία:

Κρούσματα : Ρεκόρ με 1.690 νέα – Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Στα ύψη τα κρούσματα σήμερα, Παρασκευή . Αναλυτικά η ημερήσια έκθεση επιτήρησης της Covid-19 από τον ΕΟΔΥ.

Συνεχίζεται η εξάπλωση του κορονοϊού με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 1.690 νέα κρούσματα σήμερα (1.211 χθες), αριθμό που αποτελεί νέο ρεκόρ, ενώ τρομακτική άνοδο παρουσιάζουν και οι διασωληνώσεις.

Από τα παραπάνω περιστατικά, τα 64 συνδέονται με γνωστές συρροές ενώ 35 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Παράλληλα, το σύνολο των θετικων διαγνώσεων στη χώρα, από την αρχή της επιδημίας και μέχρι σήμερα, πλησιάζει τις 40.000 (37.196), όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση.

Την ίδια ώρα, οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και χρκειάζονται μηχανική υποστήριξη «εκτοξεύτηκαν» στους 128, από 114 την Πέμπτη.

Τέλος, ο αρμόδιος Οργανισμός κατέγραψε ακόμη 5 θύματα της Covid-19, με το σύνολο των ασθενών που κατέληξαν από επιπλοκές του ιού στην Ελλάδα να φτάνει τους 620.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 1690 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 35 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 37196, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες.

Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News – Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
4083 (11.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 13107 (35.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

128 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 37 (28.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 286 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 620 θανάτους συνολικά στη χώρα. 236 (38.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Υπενθυμίζεται πως η σημερινή τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό αναβλήθηκε λόγω του ισχυρού σεισμού στη Σάμο, όπου έσπευσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το Μουσείο Τσιτσάνη διεκδικεί το βραβείο για...

Το βίντεο συντίθεται από μουσική του Τσιτσάνη, από αφήγηση...

Ιράν: «Χτυπήσαμε το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham...

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε ότι η Τεχεράνη...

Το Μουσείο Τσιτσάνη διεκδικεί το βραβείο για...

Το βίντεο συντίθεται από μουσική του Τσιτσάνη, από αφήγηση...

Ιράν: «Χτυπήσαμε το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham...

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε ότι η Τεχεράνη...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Οι ΗΠΑ στρέφονται στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσουν τα drones του Ιράν

Και κάπως έτσι αντιστρέφονται οι ρόλοι... Το στρατιωτικό ενδιαφέρον για...

Γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής στη φυλακή – Είχε καταδικαστεί για ενδοοικογενειακό επεισόδιο

Τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν την περασμένη Δευτέρα. Γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής...

Το Μουσείο Τσιτσάνη διεκδικεί το βραβείο για το «Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2026» – Βίντεο

Το βίντεο συντίθεται από μουσική του Τσιτσάνη, από αφήγηση...

Ιράν: «Χτυπήσαμε το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln» – Το Πεντάγωνο διαψεύδει

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε ότι η Τεχεράνη...