Ελλάδα:Συναντήσεις Κ. Χατζηδάκη-Αλ. Σδούκου με τη διοίκηση και εκπροσώπους εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός»

Ημερομηνία:

Συναντήσεις Κ. Χατζηδάκη-Αλ. Σδούκου με τη διοίκηση και εκπροσώπους εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός» και τον δήμαρχο Αριστοτέλη

Από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στη Βόρειο Ελλάδα (11-13 Σεπτεμβρίου) επισκέφθηκαν χθες τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές (Χαλκιδική), όπου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του μητρικού ομίλου Eldorado Gold George Burns, τον Αντιπρόεδρο και Γενικό Διευθυντή Έργων Ελλάδας της Eldorado Gold Χρήστο Μπαλάσκα, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικός Χρυσός Δημήτρη Δημητριάδη, καθώς και εκπροσώπους των εργαζομένων.

Σκοπός της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ήταν να πραγματοποιήσει αυτοψία στο πεδίο και να ενημερωθεί για την πορεία των έργων της εταιρείας στην περιοχή των μεταλλείων Κασσάνδρας (Σκουριές, Στρατώνι – Μαύρες Πέτρες, Ολυμπιάδα), καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών για την επικαιροποίηση της σύμβασης μεταβίβασης με βάση το αναθεωρημένο επενδυτικό σχέδιο της «Ελληνικός Χρυσός». Στη συνέχεια οι κ.κ. Χατζηδάκης και Σδούκου είχαν συνάντηση τον δήμαρχο Αριστοτέλη, Στέλιο Βαλλιάνο, με δεδομένο ότι η επένδυση αναπτύσσεται εντός των ορίων του Δήμου Αριστοτέλη.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογράμμισε προς όλες τις πλευρές ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ της επένδυσης, υπό τις εξής τέσσερις προϋποθέσεις:

Πρώτον, ότι θα δημιουργηθούν αισθητά περισσότερες θέσεις εργασίας σε σχέση με τις υφιστάμενες

Δεύτερον, ότι οι όροι της σύμβασης θα διασφαλίζουν ότι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της επένδυσης είναι σύμφωνο με τις προβλέψεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Τρίτον, ότι θα αυξηθούν οι εισπράξεις του Δημοσίου (μεταλλευτικά τέλη – royalties)

Tέταρτον, ότι θα υπάρξουν oυσιώδη αντισταθμιστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία (πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης προσαρμοσμένο στις ανάγκες της περιοχής)

Βασική στόχευση είναι η επένδυση να έχει αναπτυξιακό πρόσημο, σεβόμενη παράλληλα το περιβάλλον, να τηρεί δηλαδή την βασική αρχή που διατρέχει όλες τις δράσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Μαύρη βροχή» στην Τεχεράνη: Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν...

Ο πόλεμος είχε ήδη σκοτεινιάσει τον ουρανό της Τεχεράνης...

Επαναπατρισμός θησαυρών: Επέστρεψαν στην Ελλάδα 26 αρχαιότητες...

Στην Ελλάδα επέστρεψαν 26 αρχαία αντικείμενα που είχαν κατασχεθεί...

«Μαύρη βροχή» στην Τεχεράνη: Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν...

Ο πόλεμος είχε ήδη σκοτεινιάσει τον ουρανό της Τεχεράνης...

Επαναπατρισμός θησαυρών: Επέστρεψαν στην Ελλάδα 26 αρχαιότητες...

Στην Ελλάδα επέστρεψαν 26 αρχαία αντικείμενα που είχαν κατασχεθεί...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Οι ΗΠΑ απάντησαν στην ειρηνευτική πρόταση 14 σημείων του Ιράν

Τα στάδια για ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Πρόοδος σημειώνεται στις...

Σκινιάς: πυροβόλησε πέντε φορές τον πρώην φίλο του, τον πέτυχε μία στο πόδι

Οι Αρχές αναζητούν 21χρονο για το αιματηρό επεισόδιο στο...

«Μαύρη βροχή» στην Τεχεράνη: Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν προκαλεί εφιαλτική οικολογική κρίση

Ο πόλεμος είχε ήδη σκοτεινιάσει τον ουρανό της Τεχεράνης...

Επαναπατρισμός θησαυρών: Επέστρεψαν στην Ελλάδα 26 αρχαιότητες που είχαν κλαπεί από αρχαιοκάπηλους

Στην Ελλάδα επέστρεψαν 26 αρχαία αντικείμενα που είχαν κατασχεθεί...