ΕΛΛΑΔΑ : Βάσει επιδόσεων οι σημαιοφόροι στα Δημοτικά

Ημερομηνία:

Αλλαγές στο μάθημα της Ιστορίας σκοπεύει να κάνει η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Θα επαναφέρει κείμενα που έχουν αφαιρεθεί, ενώ θα προωθηθούν αλλαγές και στη φιλοσοφία του μαθήματος. Την ίδια στιγμή, επανέρχεται το προηγούμενο σύστημα επιλογής σημαιοφόρου στο Δημοτικό, με κριτήριο τη βαθμολογία των μαθητών. Αυτό θα ισχύσει άμεσα, από τους σημαιοφόρους των παρελάσεων κατά τον εορτασμό της προσεχούς 28ης Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, η κ. Κεραμέως, σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Alpha, δήλωσε ότι η επιλογή των σημαιοφόρων θα γίνεται με βάση τις επιδόσεις τους. «Ο καλύτερος θα σηκώνει τη σημαία», ανέφερε. Ο τέως υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου είχε αλλάξει το σύστημα, ορίζοντας την επιλογή των σημαιοφόρων στο Δημοτικό με κλήρωση. Επομένως, η εξαγγελία της κ. Κεραμέως αφορά το Δημοτικό, αφού στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο η επιλογή γίνεται με βάση την επίδοση των μαθητών.

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε επίσης ότι σε βάθος χρόνου θα γίνουν αλλαγές σε κρίσιμα μαθήματα, όπως η Ιστορία. Χαρακτηριστικά, δήλωσε ότι δεν υιοθετεί την ερμηνεία της Ιστορίας από κοινωνιολογική σκοπιά. «Για εμάς η Ιστορία πρέπει να έχει χαρακτήρα διαμόρφωσης εθνικής συνείδησης», ανέφερε. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επανέλθει το απόσπασμα για τον μακεδονομάχο Παύλο Μελά, που είχε μείνει εκτός διδακτέας ύλης στο μάθημα Ιστορίας της Γ΄ Λυκείου, στα Εσπερινά. Στο ίδιο πλαίσιο, ανακοίνωσε πως προετοιμάζεται νέο πρόγραμμα σπουδών που θα εισαγάγει και νέες θεματικές στο σχολείο.

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι, ως προς το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ της χώρας, δεν θα ισχύσουν αλλαγές για τους υποψηφίους του 2020, ενώ οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν σε βάθος χρόνου. Επίσης, δεν διευκρίνισε αν η κατάργηση των «αιώνιων» φοιτητών θα συμπεριληφθεί στο προσεχές σχεδιαζόμενο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, υποδηλώνοντας ότι μάλλον θα καθυστερήσει η εφαρμογή της.

Από την άλλη, οδηγίες για την εφαρμογή του προγράμματος «Τσάντα στο σχολείο» έστειλε στα σχολεία το υπουργείο. Βάσει του προγράμματος οι μαθητές του Δημοτικού αφήνουν τα βιβλία τους στο σχολείο για τουλάχιστον δύο Σαββατοκύριακα τον μήνα, ώστε να έχουν περισσότερο προσωπικό χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα θα αξιολογηθεί και δεν είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί. Τέλος, εστάλησαν οι ετήσιες οδηγίες για τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών στα σχολεία, χωρίς να αλλάζει κάτι από αυτό που ίσχυε και πέρυσι. «Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου, εντός του σχολικού χώρου», λέει η οδηγία.ΠΗΓΗ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

Έντυπη

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Προσωπικός Αριθμός: Τι θα γίνει σε όσους...

Ποια είναι τα βήματα. Μια νέα εποχή στην ταυτοποίηση ξεκινά...

Άνοδος στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος το Νοέμβριο...

Στα 18 λεπτά πλέον το μέσο πράσινο τιμολόγιο. Άνοδο ακολούθησαν...

Προσωπικός Αριθμός: Τι θα γίνει σε όσους...

Ποια είναι τα βήματα. Μια νέα εποχή στην ταυτοποίηση ξεκινά...

Άνοδος στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος το Νοέμβριο...

Στα 18 λεπτά πλέον το μέσο πράσινο τιμολόγιο. Άνοδο ακολούθησαν...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πρόσκληση για Άθληση στον Κήπο του Ρεθύμνου

Ελάτε να γυμναστούμε μαζί κάθε Τετάρτη αναφέρει ο Συλλογος...

Προσωπικός Αριθμός: Τι θα γίνει σε όσους δεν προχωρήσουν στην ενεργοποίηση του

Ποια είναι τα βήματα. Μια νέα εποχή στην ταυτοποίηση ξεκινά...

«Έρχονται τα χειρότερα» λέει συγγενής της μίας οικογένειας στα Βορίζια

Τι αναφέρουν κάτοικοι του χωριού μετά το αιμοτοκύλισμα. Ο 90χρονος...

Ξυπνάτε στις 3 κάθε πρωί; Το κόλπο που υπόσχεται να κοιμηθείτε ξανά αμέσως

Εάν ξυπνάτε κάθε πρωί από τα χαράματα και αγωνίζεστε...